Magyarországon legálisan lehet rendelni THC cannabis magokat az interneten?
Figyelt kérdés
Egy mag elültetse,termesztése csak saját felhasználásra legális?2022. júl. 30. 21:32
2/7 árokpart válasza:
1-es Ez szerintem biztosan nem igaz. Minek az előkészülete lenne. Ha a fogyasztásért büntetnének vag akár a birtoklásért annak nincsen előkészülete, mert mivel a mag az még önmagában nem minősül kábítószernek jogilag. Ez olyan dolog ha veszel a boltban mákot akkor ennyiből megbüntethetnének, mert nem hinnék el, hogy mákostésztát készítesz belőle, hanem egyből rádfognák, hogy heroin lesz belőle? Azért ez ne mígy megy. Magát a törvényileg kábítószernek minősülő anyagot kell birtokolnod, beszerezned, hogy bűntettet kövess el.Olynra nem büntethetnek, hogy hátha majd az lesz belőle. Ilyen a büntetőnovellában nincsen.
3/7 anonim válasza:
Ez már a 10. ilyen kérdés a hónapban.
Fűmagot lehet rendelni és birtokolni legálisan.
Termeszteni és növényt nevelni belőle nem szabad, az már törvénybe ütközik.
Maga a megrendelés nem előkészület. Mire is lenne az, ahogy 2-es is írta.
A jog nem úgy működik hogy "mi történne ha...",
Ennyi erővel ha veszek egy tapétavágót, az is elkészület, mert mi van ha el akarom vágni vele a szomszéd torkát.
Akkor számít előkészületnek, ha térben is időben közelebb kerül a cselekmény kísérleti vagy befejezett stadiumhoz.
Pl. a magot megpróbálom jó földbe ültetni, vagy lámpázom, melegen tartom, mit tudom én mi kell még hozzá. Úgy már elkészület.
4/7 anonim válasza:
5/7 anonim válasza:
Rendelhetsz magot, de amint elülteted és kihajt az onnantól bűncselekmény.
6/7 A kérdező kommentje:
B*szki legalább saját használatra engednék...
2022. júl. 31. 08:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!