Hány éves kortól tagadhatja meg a gyerek a kapcsolattartást az apjával?
A gyerektartás nem a te zsebpénzed 8lenne), hogy ilyen nagyvonalúan lemondj róla, hanem a gyereket illetné meg.
Ha ekkora májer az exed, mondd neki, hogy oké, de akkor már rendezzétek a gyerektartást is végre, valószínűleg egyből elmegy tőle a kedve.
Viccet félretéve, te nem akadályozhatod a láthatást és eltiltani sem fogják hivatalosan sem tőle, mert nem tett olyasmit, ami ezt indokolná.
Amúgy meg lett állapítva hivatalosan a láthatás, meg a gyerektartás is, csak nem élt a jogával, a kötelességét (gyt.) pedig nem teljesítette?
mert bárhogy is van, mindenképpen rendezd, ha megállapították, add be a kérelmet végrehajtásra, 6 hóra visszamenőleg is, ha pedig nincsen ez sem bíróságilag megállapítva, akkor itt lenne az ideje.
Ne a gyerek kárára legyél nagyvonalú, ha nincs rá szükséged, gyűjtsed neki számlára, amúgy ha meg is lett állapítva anno, valószínűleg már rég nem aktuális az összeg, lehet kérni emelést és egyben újra kérvényezni a helyzetnek megfelelő láthatás újraszabályozását, bár a két heti hétvéginél kevesebbet nem fognak megállapítani, csak nagyon nyomós indokkal.
Semmi nem lett megállapitva. Megegyeztünk abban hogy én nem fírtatom a gyerektartást, küld annyit amennyit tud. Lényegében ez is a szakitás egyik oka volt, hogy kiderült van még egy lánya, utána sem fizetett, és én vettem át a tiltó határozatot, hogy vonni fogják a fizetésből. Akkor kellett volna anno 15 ezret fizetnie a lány után, és ezt sem tette meg.
De akkor mindenképpen keresek egy ügyvédet, és akkor most rendbe tetetem a dolgokat.
Viszont ha el is viheti kéthetente akkor a programjait nem változtathatja meg úgye? Nagyon sok magánórája hétvégére esik. Lovaglás, gitározás. Ez a kettő a mindene. Kötelezni lehet rá, hogy ezekre elvigye a gyereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!