Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hány éves kortól tagadhatja...

Hány éves kortól tagadhatja meg a gyerek a kapcsolattartást az apjával?

Figyelt kérdés
Fiam 11 éves. 2 éves volt mikor utoljára látta az apját. Gyerektartást nem fizet. Mivel a szülői felügyelet közös, így egy papírt most alá kellett vele íratattnom, ahol mondta hogy találkozna a gyerekkel. A fiam ettől teljesen elzárkozik.
2022. júl. 27. 12:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az önálló döntés határa nálunk jelenleg 18 év.
2022. júl. 27. 12:39
 2/10 A kérdező kommentje:
És bíróságon el tudom érni hogy ne láthassa?
2022. júl. 27. 12:53
 3/10 anonim ***** válasza:
57%
Megmondod az apjának, hogy a gyerek nem akar találkozni vele. De a szülői felüghyeletről nem lehet csak úgy lemondatni, csak ha valami kárt okoz.
2022. júl. 27. 13:12
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Ez a te nevelésed hatása. Kötelező lenne úgy nevelned, hogy akarjon találkozni az apjával. Amúgy meg ha közös a szülői felügyelet, akkor nem kell gyerektartást fizetnie, viszont ugyanannyit kell nála lennie, mint nálad.
2022. júl. 27. 13:16
 5/10 A kérdező kommentje:
4# én könyörögtem anno az apjának, felajánlottam hogy elviszem a gyereket hozzá, saját költségemen 100 km. Sose volt jó neki. Kb 5 éve megigérte hogy szülinapjára eljön, még csak egy üzenetet sem küldött hogy nem jön, a telefonomat kinyomta. Én megtettem mindent hogy ne így legyen. A gyerek meg facebookon mit lát, apa ide utazik oda megy stb.. gyerektartást sem kértem soha egy forintot sem.
2022. júl. 27. 13:21
 6/10 anonim ***** válasza:
47%
És akkor miért nem léptél ennyi idő alatt semmit hivatalosan? Te is mulasztottál.
2022. júl. 27. 13:33
 7/10 A kérdező kommentje:
Mulasztottam, ezt elismerem. És ezt akarom valahogyan korrigálni. Normálisan álltam hozzá, és mivel saját akaratából nem találkozott a gyerekkel, nem hittem hogy most előáll egy ilyen ötlettel. Én neveltem fel egyedül, én teremtettem meg neki mindent.
2022. júl. 27. 13:38
 8/10 anonim ***** válasza:
78%

A gyerektartás nem a te zsebpénzed 8lenne), hogy ilyen nagyvonalúan lemondj róla, hanem a gyereket illetné meg.

Ha ekkora májer az exed, mondd neki, hogy oké, de akkor már rendezzétek a gyerektartást is végre, valószínűleg egyből elmegy tőle a kedve.

Viccet félretéve, te nem akadályozhatod a láthatást és eltiltani sem fogják hivatalosan sem tőle, mert nem tett olyasmit, ami ezt indokolná.

Amúgy meg lett állapítva hivatalosan a láthatás, meg a gyerektartás is, csak nem élt a jogával, a kötelességét (gyt.) pedig nem teljesítette?

mert bárhogy is van, mindenképpen rendezd, ha megállapították, add be a kérelmet végrehajtásra, 6 hóra visszamenőleg is, ha pedig nincsen ez sem bíróságilag megállapítva, akkor itt lenne az ideje.

Ne a gyerek kárára legyél nagyvonalú, ha nincs rá szükséged, gyűjtsed neki számlára, amúgy ha meg is lett állapítva anno, valószínűleg már rég nem aktuális az összeg, lehet kérni emelést és egyben újra kérvényezni a helyzetnek megfelelő láthatás újraszabályozását, bár a két heti hétvéginél kevesebbet nem fognak megállapítani, csak nagyon nyomós indokkal.

2022. júl. 28. 11:29
 9/10 A kérdező kommentje:

Semmi nem lett megállapitva. Megegyeztünk abban hogy én nem fírtatom a gyerektartást, küld annyit amennyit tud. Lényegében ez is a szakitás egyik oka volt, hogy kiderült van még egy lánya, utána sem fizetett, és én vettem át a tiltó határozatot, hogy vonni fogják a fizetésből. Akkor kellett volna anno 15 ezret fizetnie a lány után, és ezt sem tette meg.

De akkor mindenképpen keresek egy ügyvédet, és akkor most rendbe tetetem a dolgokat.

Viszont ha el is viheti kéthetente akkor a programjait nem változtathatja meg úgye? Nagyon sok magánórája hétvégére esik. Lovaglás, gitározás. Ez a kettő a mindene. Kötelezni lehet rá, hogy ezekre elvigye a gyereket?

2022. júl. 28. 13:42
 10/10 anonim ***** válasza:
A gyermekkel való kapcsolattartás ma már nem csak jog, hanem kötelesség is. Szóval ezért is előveheted, mert közben változott a törvény.
2022. júl. 28. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!