Szeretnék családjogi ügyvédet fogadni, de nem szeretném, hogy fideszes legyen. Erre szerintetek csak úgy rákérdezhetek, vagy törvényt sértek vele?
Figyelt kérdés
2022. júl. 25. 21:26
2/6 anonim válasza:
Facen elég könnyű felmérni a pártszimpátiát, találsz egy FreeSzfe-s profilt, #Ukraine posztot, vagy megosztott telex cikket, akkor tudod, hogy ellenzéki. Ha rákérdezel, hülyének fog nézni. Bár valószínűleg amúgy is kiderül idővel, hogy nem vagy 100-as, szóval nyugodtan kezd úgy a beszélgetést, hogy Fideszessel nem szex.. azaz nem ügyvédkedsz.
3/6 anonim válasza:
És miért számít a pártpreferenciája? A Fideszt akarod beperelni vagy mi?:D
Amit 2es ír abból a szempontból jó, hogy tudd, hogy aki ügyvédként publikus posztnak kirak egy közéleti állásfoglalást, az messziről elkerüli a professzionalitást, ami alapnak kéne, hogy legyen a szkamájában.
4/6 krwkco válasza:
Pl. egy felvételi beszélgetésen egy HR-es ezt nem kérdezheti meg. De két egyenrangú fél szerződéskötése esetén -szerintem- nincs ilyen törvényi tiltás. Legfeljebb azt mondja, hogy semmi közöd hozzá és igaza van.
5/6 anonim válasza:
Semmi közöd az ügyvéded pártbeállítottságához. Nem, ilyet nem kérdezhetsz. Vagyis nyilván, kérdezni lehet bármi, de ne várj rá választ.
Ügyvédként mondom, hogy senkivel sosem osztottam meg a politikai véleményemet, és ennek az általam ellátott ügyekhez amúgy sincs semmi köze.
6/6 A kérdező kommentje:
Végülis az az ideális helyzet állt elő, hogy tett olyan megjegyzést, amiből kiderült. Amúgy szerintem is jobb, ha nem kell ilyen kérdést feltenni, de most ilyen korban élünk, hogy ez is számít. Még jó, hogy az ügyvéd nem, csak a kliens válogat.
2022. júl. 29. 12:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!