Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkahely váltásnál ha az új...

Munkahely váltásnál ha az új helyről hívnak hogy felvettek rákérdezhetek arra, hogy mennyire biztos ez?

Figyelt kérdés

2 hónap felmondási időm van, tehát akkor mondanék fel ha biztosan tudnak új állást adni. Nyilván nem megkérdőjelezni akarom őket amikor azt mondják, hogy engem választottak, de azért szeretném hallani, hogy tényleg 2 hónap múlva akkor feltudnak majd venni és nem esem két szék közül a pad alá.

IT-s multi lenne az új cég.

2022. ápr. 8. 12:38
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Akkor biztos, ha aláírtad. Ja, nem, akkor sem. Ugyanis már a próbaidő első napján kivághatnak indoklás nélkül. Akkor biztos, ha aláírtad és már vége a próbaidődnek.
2022. ápr. 8. 12:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mit ersz vele, ha azt mondjak, hogy biztos? Probaido alatt barmikor kirughatnak szo nelkul.
2022. ápr. 8. 12:55
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
IT-ban hogy lehet két szék közé esni? Akkora a munkaerőhiány, hogy mikor legutóbb váltottam 3 ajánlatom volt, a két másik cég azt mondta, hogy ha meggondolom magam, mehetek hozzájuk 1 éven belül interjú nélkül, ahol felmondtam, ott meg várnak vissza, ha nem jönne be az új helyem.
2022. ápr. 8. 13:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ilyen esetben küldtek szándéknyilatkozatot, de ha mégsem vettek volna fel szerintem kitörölhettem volna vele a s*ggem. Azért visszatáncolni nemigen szoktak, ha meg mégis örülj neki, mert akkor a cég egyéb dolgokban is megbízhatatlan lehet.
2022. ápr. 8. 14:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Akkor munkaerő hiány van, hogy ha már ajánlatot tettek, nem fognak visszalépni. Max a teljesítményed alapján próbaidő alatt. De a pozíciódra már megvan a költségvetés. Ha meg időközben találnak egy jobb jelöltet akkor írnak ki neki egy új poziciót. Multinál, főleg IT-ban az a jellemző, hogy minél dinamikusabban próbálnak növekedni, nem leépíteni.

Persze ha közben itt is háború lenne az már más kérdés, de akkor úgyis lesz nagyobb bajod.

2022. ápr. 8. 15:25
 6/7 anonim ***** válasza:
És ha azt mondják biztos, azzal mire mész? Ha két héttel később azt mondják, mégse kellesz, akkor majd jól felhívod őket, hogy de hát azt mondták, biztos? Na ugye.
2022. ápr. 8. 18:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Teljesen érthető. Elvileg szerződés aláírása utan szoktak felmondani. De vannak kivételek nyilván..
2022. ápr. 9. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!