Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kirakhatnak a szülői házból,...

Kirakhatnak a szülői házból, ha nem fizetem ki a testvérem?

Figyelt kérdés
Végrendelet hiányában, hagyatéki tárgyalás után kirakhatnak a házból ha nem tudom kifizetni?

2022. júl. 23. 15:56
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Igen, ha a testvéred a pénzéhez akar jutni bíróságra beadhatja a kényszeresladás iránti kérelmét. Jobban jártok ha eladjátok és felezitek az összeget.
2022. júl. 23. 16:12
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Nem a hagyatéki tárgyalás után raknak ki, nyugi!

De valóban a testvéred (amennyiben csak ő az egyetlen aki jogosult az örökségre rajtad kívül) kérheti, hogy fizesd ki az ő részét.

Vagy elindít egy pert "közös tulajdon megszüntetése" címmel, ami arra irányul hogy téged rávegyenek:hogy fizesd ki őt

vagy adjátok el az ingatlant és felezzétek az összeget vagy a bíróság elrendeli a kényszer értékesítést, azaz árverést (ez a legrosszabb verzió ezt el kell kerülni)

De ennek ideje lehet több hónap is, viszont ha te használod közben az ingatlant, akkor a testvér kérheti (és fogja is) hogy fizesd ki az ingatlan használati díját. (mintha albérletben laknál)

2022. júl. 23. 16:44
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Hány évesek vagytok jelenleg? Milyen neműek? Mindkét szülő elhunyt?

Van-e párkapcsolati státusz mindkét testvér részéről - és milyen minőségben -, illetve utódok?

2022. júl. 23. 16:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

3# Ezeknek a kérdéseknek kivétel nélkül semmi közük nincs a feltett kérdéshez.

Nem befolyásolják kérdező jogi helyzetét.

2022. júl. 23. 16:52
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Privátot írtam a kérdezőnek!

3-as válaszoló voltam.

2022. júl. 23. 17:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezőt óva intem attól hogy az ingatlannal /örökségével kapcsolatosan kétes ügyletekbe bonyolódjon ismeretlen személyekkel!

Kizárólag ellenőrzött, valódi ügyvédet szabad bevonni a folyamatba!

(sok egyedülállót kiforgattak az örökségéből csalók, szélhámosok jóndulatúnak álcázva magukat)

2022. júl. 23. 17:25
 7/10 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező, fél ingatlanra simán kapsz hitelt, ha a másik fele a tiéd.
2022. júl. 23. 18:13
 8/10 anonim ***** válasza:
13%

Biztosan nem rosszindulatú céllal kérdeztem és nem vagyok szélhámos, csaló!

Nem szoktam álcázni magam. Sajnálom, hogy a jóakaratot alapból kiforgatják egyesek! Hosszabb távú célkitűzési szempontokat segítettem megfogalmazni a kérdezőnek!

Nem gondoltam, hogy ismeretlenek mindenáron képesek lesznek alaptalanul vádaskodni itt. De ezen a fórumon csak ez megy?!

3-as és 5-ös válaszoló voltam.

2022. júl. 23. 18:29
 9/10 anonim ***** válasza:
80%

😂 "Hosszabb távú célkitűzési szempontokat segítettem megfogalmazni a kérdezőnek!"

Adja nekem, vigyázni fogok rá 😉

2022. júl. 23. 18:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem. Először is lesz egy hagyatékátadás, ahol fog keletkezni egy osztatlan közös tulajdon, amit egyenlő arányban használhattok. Ha te ott laksz, ezt nem lehet ezzel megváltoztatni. Ha csak te laksz ott és ő nem, akkor kérhet bérleti díjat, de kirakni akkor sem rakhat ki, ha nem fizeted. A közös tulajdon megszüntetését kérheti a bíróságon, de ezt indokolnia is kell, és az nem indok, hogy nem akarod kifizetni.
2022. júl. 24. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!