Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a Teendő ha felügyeltkapcso...

Mi a Teendő ha felügyeltkapcsolattartásra hordtam 3éves kislányomat féléven keresztül?Ebből az apa megjelent 4 szer errő igazolás is van.Augusztus 1 hetvegejétől el is vihetné a kislanyt de ő nem szeretne vele menni,nem fizet gyerektartast k.f.j enye

Figyelt kérdés
2022. júl. 23. 11:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
95%
Semmi, nem engeded vele a gyereket, mert a kicsi nem is ismeri. A gyerektartás nem ide tartozik, az behajtathatod.
2022. júl. 23. 11:49
 2/20 anonim ***** válasza:
98%
Plusz a felügyelt kapcsolattartáshoz elég kemény előzmények kellenek, nem is értem hogy vihetné el a gyereket.
2022. júl. 23. 11:51
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen jelezni kell a gyámhatóság felé, illetve kérni, hogy ne lehessen neki elvinni a gyereket.

(Mellesleg ha eddig nem kereste a gyereket, nem sok esélye van, hogy most eszébe fog jutni, de jobb rendezni a helyzetet)

2022. júl. 23. 12:37
 4/20 anonim ***** válasza:
82%
Sajnálatos módon azt is számításba kell venni valakinél akinek csak felügyelt láthatása van hogy bánthatja a gyereket, akár azért is hogy így okozzon fájdalmat az anyának. Kérdező, próbáld meg elérni hogy ne vihesse el a gyereket. Sajnos a magyar jogban a legszemetebb apa láthatási joga is előbbvaló mint a gyerek biztonsághoz való joga.
2022. júl. 23. 12:44
 5/20 A kérdező kommentje:

Birosagi papir van rolla hogy el vihetne ha nem adom oda azert en kapok valamilyen buntetest ?

Meg ugye volt olyanra pelda hogy bantalmazott engem az apuka ugy hogy a kislany a kezemben volt es rendorsegi ugy van rolla es a kislany mai napig mondja

2022. júl. 23. 13:33
 6/20 anonim ***** válasza:
91%

Sajnos, ha van róla végzés, elviheti. Oda kell adnod, ha nem teszed, ő jelenthet fel téged.

Persze te is kezdeményezhetsz újra tárgyalást, de ha a bírósági döntés óta nem volt más ügye, aligha fognak engedni ebből, főleg, ha ő is ragaszkodik a kapcsolattartáshoz. Az gyerektartas elmulasztása jó érv lehet, jogok mellé járnak kötelezettségek is, de valóban külön tárgyalják.

2022. júl. 23. 13:52
 7/20 A kérdező kommentje:
De mivan akkor ha a kislany nem mer es nem is akar el menni vele mert volt ra pelda hogy nem hozta haza a kislany nagyon anyás es azt mondja hogy nem szeretne vele el menni mert nem fog latni soha tobbe engem .A rendorsegi ugyet még nem zarták le
2022. júl. 23. 13:53
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Kéred a felügyelt láthatás meghosszabbítását.
2022. júl. 23. 14:11
 9/20 A kérdező kommentje:
Azt sajnos nem nagyon birom 8 honapos varandos vagyok igy is megterhelo szamomra is es a kislanyom szamara is hogy feleslegesen be jarkaltunk a melegekbe
2022. júl. 23. 14:20
 10/20 A kérdező kommentje:
8/9és szerintem feleslegesen kérném a meghosszabítását hogyha ugyan úgy nem jelenik meg mint eddig sem
2022. júl. 23. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!