Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valakinek kifizetetlen...

Ha valakinek kifizetetlen tartozása van, és arról a címről elköltözött, ki tudják deríteni az új lakcímét ha nagyon akarják? Végrehajtó pl

Figyelt kérdés
2022. júl. 20. 17:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
2 családtagomnak is volt dolga végrehajtókkal. Minket zaklattak, ahol régen be volt jelentve. Nem tudják az új címet. Viszont mihelyt munkaviszonyt létesítettek elkezdték levonni tőlük az adósságokat:)
2022. júl. 20. 17:27
 12/20 anonim ***** válasza:
45%
#10 ja ha valami követeléskezelő cég keresett akkor arra sz.rjál nagy ívben 😃 Az nem végrehajtó! Semmivel sincs több jogköre eljárni mint a szomszéd Mari néninek. Írnak egy jogi keménykedő levelet hátha beijed a pacák és tejel. A követelésed egyébként ha nem volt olyan eljárási cselekmény ami megszakította volna már rég elévült.
2022. júl. 20. 17:27
 13/20 anonim ***** válasza:
85%
Az egyiknek be nem fizetett BKV büntetést halmozott ( le se merem írni, hogy mennyi összeg volt) fel. Ilyenen hülye ember okoskodik, hogy nem fizeti. Csak ő szívhatja meg duplán. 11 voltam:)
2022. júl. 20. 17:30
 14/20 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, be kell menni a BKV-hoz és részletfizetést kérni, szerintem megkapod.
2022. júl. 20. 17:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez most miért jutott eszedbe? 2011 óta az jó kis összeg lehet már.
2022. júl. 20. 17:34
 16/20 anonim ***** válasza:
56%
9. Az már elévült (5 év), nem hajthatják be. Azért követeléskezelők vagy végrehajtó bepróbálkozhat, ezért nem érdemes bújkálni, hanem átvenni a hivatalos leveleket és megírni, hogy elévült.
2022. júl. 20. 17:38
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor miért vársz a végrehajtóra, menj be, és egyezz meg. talán egy összegben is ki tudod fizetni.
2022. júl. 20. 18:14
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy kiküldik a felszólítólevelet arra a címre, amit felírtak, az egy dolog, hogy nem vetted át, vagy elköltöztél onnan: létezik olyan, hogy kézbesítés vélelme pont az ilyen esetek miatt, hogy ezek ne legyenek kiskapuk. aztán szépen behajtják, de akkor az eljárási költséget is szépen ráterhelik.

Egyszer adatrögzítés miatt utánanéztem, egy nagyon egyedi névnek, hogy hogy írják pontosan, és képzeld el, hogy felugrott egy NAV oldal az illetővel kapcsolatosan, hogy valami adótartozása van, és mivel többször sem tudták tájékoztatni, így nyilvánosan hirdetik ki a tartozást. Internetes mobilszolgáltató tudakozóból kikerestem a nő telefonszámát jófejségből, hogy nehogy végrehajtás legyen a vége, és elmondtam neki, hogy mi a szitu, és rendesen meglepődött.

Szerinted ha én a nyomára tudtam bukkanni nulla erőfeszítéssel, más nem tudott volna? Csak a NAV van olyan gci, hogy jól megvárja, míg hatalmasra nő a tartozás késedelmi büntetés, és akkor.

2022. júl. 20. 18:25
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
9 ev alatt azert eleg komoly kamat tud osszegyulni, raadasul az alapkamat is eleg magas mostanaban.
2022. júl. 20. 18:34
 20/20 anonim ***** válasza:
75%
Nagy valószínűséggel elévült, de ha nem is évült el, nem végrehajtható státuszba került. Egy idő után ugyanis már akkor sem lehet végrehajtattni a tartozást, ha nem évül el. Ez esetben csak ak akkor kapják meg a pénzt, ha önként befizeted.
2022. júl. 20. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.