Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Pontosan mi a KATA és miért...

Pontosan mi a KATA és miért tüntetnek a megváltoztatása miatt?

Figyelt kérdés

Először is nem állok egyik párt oldalán sem!

Csak szeretném megérteni, mi ellen is tüntetnek. Mert nyilván oka van, csak úgy nem megy el az ember tüntetni.

Pontosan mi is az a KATA, milyen adó? Mit tartalmaz a törvénymódosítás a KATA-val kapcsolatban? És mi a gond vele?

Csak szeretném tudni, hogy megérthessem. Viszont a villamos nem tehet róla és az utazni kívánó embereknek lehet, hogy sürgős dolguk van. Ha nektek rossz is valami, nem kell olyanba is beleállni aki nem tehet róla, akadályozni a közlekedést.

!!!

Kérlek, ne veszekedj a kérdés alatt és ne szidd egyik pártot sem! Független emberként válaszolj, próbáld egyszerűen elmagyarázni! Köszönöm, ha így teszel!

!!!

2022. júl. 18. 13:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%

Lehet hogy hülyeséget írok, de nekem mesélte még 5 évvel ezelőtt egy KATÁs kollégám, hogy mivel ő KATÁba váltott át, ezért az ő fizetése nem nettó 200 ezer, mint a miénk, hanem nettó 600 körül van. És mivel a munkahely adott volt, magyarán helyet nem kellett bérelnie sem, a főnök csak a munkaeszközöket fizetette ki vele, ami durván olyan 10-20 ezer körül volt egy hónapban neki.

És mondta nekem hogy ezzel a KATÁval nagyon jól ki lehet játszani az adót, és 3x annyit visz haza mint mi, pedig ugyanazt csináltuk, és ugyanott napi 8 órába, csak ő vállalkozóként.

Ilyen tényleg létezhetett?

Én nem sokkal ezután munkát váltottam, meg igazából annak idején nem is érdekelt még annyira ez a téma, szóval nem mentem bele a részletekbe.

2022. júl. 18. 16:42
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

A háromszoros osszeg durva de igen letezik ilyen. Igy kiszamlaz aegnek 600kt es nincs tobb koltsege a cegnek. Ha munkavállalóként kene netto 600kt fizetni neki az ugy kezdodne hogy brutto 900 a ber, amibol 300k a munkavallaloi jarulek es szja, plusz a brutto 900k utan meg a ceg fizetne munkaltatoi kozteheket. Ami lenne kb 1,1millio.

Ehelyett a ceg megussza 600kbol.

2022. júl. 18. 17:53
 13/16 anonim ***** válasza:
68%

Legjobb pelda a semmirekello etelfutarok. Semmi sem indokolja hogy ne legyenek munkavallalok, csak 3ppen nekik es a Voltnak is megerte kataskent alkalmazni oket.

Ok voltak a tipikus bujtatottan foglalkozatottak.

2022. júl. 18. 17:54
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem o tok jol elmagyarazza

[link]

2022. júl. 19. 22:50
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez a felkapaszkodott homoklada? Aki kritizalta Lakatost mert interjut keszitett a toitois lannyal, elotte o meg ugyanezt megcsinalta azzal a felkegyelmu fozos cigannyal?

Ez a csavo egy nimand, egy szanalmas tv szanalmas musoranak vegtermeke. Egy affeltalo homokos, aki okoskodik, beleszol mindenbe csak hogy nezettseget generaljon.

2022. júl. 20. 11:40
 16/16 anonim ***** válasza:

Utolso:

Most nem arrol volt szo, hogy Osvath Zsolt-ot kritizaljuk. A Kata-s dolgot meg igen is erthetoen elmagyarazza.

Es ertelmes, inteligens sracnak tartom. Abbol mzg, hogy velemenyt mond, tok jol megel. Lehet utana csinalni.

2022. júl. 22. 23:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!