Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogi lépéseket lehet...

Milyen jogi lépéseket lehet tenni egy "zaklató" ellen?

Figyelt kérdés

20/F

Már másodjára környékezett meg ugyanaz a férfi fél éven belül, miközben a kollégium fele mentem vissza (nyáron is koliban maradok)

Mindkét alkalommal leállt az út szélén autóval, és megkérdezte, hogy itteni vagyok-e, és azt mondta,hogy szimpatikus vagyok, és szeretne ismerkedni. Mindkétszer elhajtottam a fenébe (első alkalommal utána követett egy ideig, másodiknál pedig elhajtott), és most rákérdeztem a szobatársaimnál, őket is ugyanúgy kérdezgeti az a férfi, és ők is mindig elhajtják.

Rendszámot felírtam, fotót is csináltam róla, így talán esélyesebb lenne megtalálni.

Félek, és a többi lányt is féltem, mert mi lesz, ha egyszer elege lesz az elutasításokból?

Előző alkalom óta sokkoló és paprikaspray mindig van nálam, de nem szeretném használni, ha nem kell.

2022. júl. 16. 19:26
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Most akkor lány vagy, vagy fi]ú?
2022. júl. 16. 19:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Bemennék a rendőrségre és ezt így elmondanám, amit itt leírtál. Ha legközelebb megjelenik megmondod neki, hogy szóltál a rendőrségnek. A lányok a nane és patent egyesületeknél ingyenes jogi tanácsot is kapnak. De szerintem neked is segítenek. Ők az utcai zaklatást is komolyan veszik.
2022. júl. 16. 19:30
 3/5 A kérdező kommentje:
Lány vagyok, bocsi, hozzászoktam hogy angolul írom le mindenhova
2022. júl. 16. 19:33
 4/5 anonim ***** válasza:
97%
Ha még egyszer megtörténne, akkor a helyedben telefonálnék a rendőrségnek, és megadnám nekik az autó típusát és rendszámát, valamint a zaklató férfi személyleírását.
2022. júl. 16. 20:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Szerencsére az egyik szobatársamnak fotografikus memóriája van, ha kell akkor ő biztosan azonosítani tudja majd azt a tetűt. Lehet majd megpróbálom a koliból az összes lányt elérni akiket megtalált, hogy ne csak páran jelentsük.
2022. júl. 16. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!