Mennyire lenne legális, ha fanfictionokat rajzolok és azokat eladnám?
Figyelt kérdés
Pl. Rajzolok egy Batmant (avagy Harry Pottert vagy akármi mást) a saját stílusomban, és azt pl. kiteszem instára plusz hozzá egy weboldalt, ahol ezeket árulom… és akkor onnan az emberek megvehetik, amiket rajzolok.
Pl megtudja venni egy magyar vagy akár egy külföldi is.
Ez mennyire legális? Azért betudnak perelni, hogy pl Disney karaktereket rajzolok és azokat eladom?
2022. júl. 15. 17:10
1/11 anonim válasza:
A jogdíjtulajdonosokkal kell megállapodnod, ha pénzzé akarod tenni.
2/11 anonim válasza:
Mickey egér speciel hamarosan közlincs lesz, de a fent említett példák illegálisak lennének.
3/11 anonim válasza:
Semennyire. A fanfiction (amúgy a rajzot fanart-nak hívják, fanfiction az írott sztori neve) csak addig legális, amíg nem keresel vele pénzt, mert addig senkinek nem sérted vele a jogdíjhoz való jogát.
4/11 A kérdező kommentje:
Igen, igen fanart-ra gondoltam (éjszaka rá is jöttem, hogy amúgy rosszul írtam)
Az ötletet külföldi instagramokról vettem, akik szintén ugyan ezt csinálják…
2022. júl. 16. 18:05
5/11 anonim válasza:
De lehet, hogy ők megvették a jogot, vagy van olyan szerződésük, hogy jogdíjat kap a jogdíjtulaj is, vagy majd kapják a nyakukba a jogdíjpert, ha elég sokat keresnek vele.
6/11 A kérdező kommentje:
Oké…
Mennyi a jogdíj tulaj?
2022. júl. 16. 18:14
7/11 anonim válasza:
Keresd meg, te akarsz ebből pénzt keresni. :-)
8/11 A kérdező kommentje:
És ha pl. úgy rajzolok, hogy rajzolok egy saját karaktert és pl. mellé Tony Stark-ot, a saját stílusomban, saját ötlet, helyszín alapján.
És úgy adom el, akkor az is illegális?
2022. júl. 16. 18:17
9/11 anonim válasza:
Persze... a disney azért is perel pl youtubereket ha dúdolják a hakuna matata-t...
10/11 A kérdező kommentje:
Oh, oké, köszi mindent
2022. júl. 16. 18:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!