Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lopás miatt miért nem adtak...

Lopás miatt miért nem adtak jegyzőkönyv másolatot?

Figyelt kérdés
17 éves fiam 15 darab dezodort hozott ki a tescoból fizetés nélkűl, ami 999 ft darabja, kis híján 15 ezer forint. A biztonságiak észlelték és visszavették tőle mert kifizetni nem tudta, kár tehát nem keletkehett, de rendőrt hívtak, akik bilincsben vitték el. Majd 7 óráig benttartották, meghallgatták, hazaengedték és szabálysértést indítottak, akár 10 nap elzárást kaphat. A rendőrségen egy kihallgatási jegyzőkönyv másolatot adtak neki, de a tescoban a biztonságiak amit kitöltöttek feljelentési jegyzőkönyvet, nem adtak neki másolati példányt. Az anno volt osztálytársam barátnője a fogyasztó édelemnél dolgozik és üzent nekem, hogy a biztonsági őröknek adniuk kellett volna a fiamnak egy jegyzökönyv másolati példányt. Azt mondta, hogy menjünk vissza és kérjük. Valóban adnak? Miért nem adtak akkor?

2022. júl. 14. 13:54
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Az biztos nem én voltam. Gondolhatnád hány felhasználó van ide regisztrálva meg hány lopás van nap mint nap. A biztonságiak mondták a gyermekemnek, hogy ő a harmadik aznap aki miatt lopásért intézkedni kell. Ők minden nap elkapnak valakit lopáson.
2022. júl. 14. 17:41
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

De hogy mindketten pont tízenX sprét próbáltatok ellopni.. hát, én feladnék egy lottó szelvényt;D

De ne költs ilyenre, remélem érted :)

2022. júl. 14. 18:17
 13/15 anonim ***** válasza:
Akkor miért kerestél utána?
2022. júl. 14. 18:19
 14/15 A kérdező kommentje:
Hogy van e hasonló kérdés. Nincs.
2022. júl. 14. 19:30
 15/15 anonim válasza:

CCTV operátorként dolgozom, és biztosíthatlak róla hogy egy ~15.000Ft értékű lopásnál 100% hogy nem fognak bilincsben elvinni senkit, de még akkor sem lenne szükséges ha áruvédelmi eszközt távolít el a termékekről. Alapesetben rendőri intézkedésre sem lenne szükség amennyiben a tolvaj együttműködik, nem tagadja meg a kifizettetést, stb... a fiad miatt is csak azért volt rájuk szükség mert 18 év alatti. Ez a történet valahol sántít, tehát vagy helytelenül járt el a vagyonőr & rendőrség, vagy a fiad mást is elkövetett amit eddig nem közölt veled senki.

A termékeket nem tudta kifizetni, de ha nem érte őket rongálás (gondolom nem fújta ki mindegyiknek a felét), akkor simán visszarakhatták volna az eladótérbe, szóval egyáltalán nem értem mire fel a rendőrség. Illetve hozzátenném hogy rengeteg vagyonőr sz*rik a munkájára, és egyáltalán nincs tisztában azzal hogyan kell kezelnie néhány szituációt. Velük mi sem tudunk mit kezdeni, ilyenkor a vásárlók szívják meg az egész levét.

2022. aug. 22. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!