Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elf bar-t rendelni külföldről...

Elf bar-t rendelni külföldről magáncélra legális?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, ha valaki saját célra rendel egy kevés mennyiséget abból lehet baja? Lefoglalják a vámon vagy ilyesmi?

2022. júl. 13. 10:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

*például elektronikai cikk.

Kimaradt a például. Bocs.

2022. júl. 13. 12:49
 12/21 A kérdező kommentje:
Hát ez érdekes, mert heti szinten rendelek külföldről már 10 éve és még egy csomagomat se bontották fel eddig. Ahhoz szerintem valami konkrét megalapozott dolog kell, hogy felbonthassák, máskülönben kártalanítaniuk kell engem. Azért azt se feledjük, hogy előre kifizetett csomagokról beszélünk, amiknek van értékbiztosításuk.
2022. júl. 13. 17:35
 13/21 Koplárovics Béci ***** válasza:
77%

"Hát ez érdekes, mert heti szinten rendelek külföldről már 10 éve és még egy csomagomat se bontották fel eddig. "

X-ray (röntgen). Nem tudom, hogy hallottál-e róla. Illetve arról, hogy bizonyos dolgok tiltólistán vannak. Ha ilyet próbálsz behozni, azt el is kobozhatják. Sőt, meg is büntethetnek érte. És ez azért is jó, hogy a szomszédod ne tudja (nehezebb legyen neki) felrobbantani téged valamelyik hülyeséged miatt.

"Azért azt se feledjük, hogy előre kifizetett csomagokról beszélünk, amiknek van értékbiztosításuk."

Olvasd el a biztosítás feltételeit, ahol meg fogod találni, hogy tiltott dolgokra nem vonatkozik. Érdekes, hogy az ember a jogait ismeri, a kötelességeire általában szarik. Kötelesség az is, hogy mit NEM tehetsz meg.

2022. júl. 13. 17:55
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

A vám-és pénzügyőrség egy hatóság.

Ha eddig nem akadt fent a csomagod, akkor vagy nem volt gyanús a csomagod, vagy szerencséd volt.

De minden joga megvan hozzá.

Azért hatóság.

2022. júl. 13. 18:40
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, illegális. Hogy ezt mennyire ellenőrnik az más kérdés, de az.

[link]

2022. júl. 13. 20:03
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Jelenleg a magyar törvények is még nem teljesen tisztázottak ezzel kapcsolatban, mert az érthető, hogy nem lehet forgalmazni Magyaroszágon, de arról még nem olvastam, hogy a külföldről rendelést is büntetik. Mert sok olyan dolog van, amit nem lehet idehaza kapni pl. műanyag szívószálak, de attól még nem illegális, csak nincs kereskedelmi forgalomban és a kettő nem ugyanaz.

De ha tudtok konkrét jogszabályokat ezzel kapcsolatban azt is szívesen venném, mert úgy tűnik, még nagyon új ez a dolog a magyar törvényhozóknak is.

Szerintem azért vannak ekkora bajban, mert nem tudják megindokolni, hogy megindokolni miért illegális. A vegyi összetételét sem ismerik igazából. Ebben is megy a ferdítés, hogy "mert gyerekek is használják és őket védik" erről sincs gondolom semmi konkrét bizonyíték. Az meg, hogy én magán célra mit rendelek legális piacterekről, az teljesen magányügyem. Én pl. a szájmaszkokat is külföldről rendeltem a covid alatt, mert sokkal olcsóbb volt mint a hazai boltokban. Arról meg nem tehetek, hogy a magyarkereskedők mindent durván túláraznak.

Amúgy meg a cigaretta miért nem illegális mikor az bizonyítottan káros az egészségre?

2022. júl. 13. 20:29
 17/21 anonim ***** válasza:
81%

"Ebben is megy a ferdítés, hogy "mert gyerekek is használják és őket védik" erről sincs gondolom semmi konkrét bizonyíték."

Én egy általános iskola mellett lakom.

Hidd el, szívják. Sokan.

Egyébként a mentolos cigit is azért találták ki, hogy ne legyen olyan erős az íze, ne legyen annyira büdös,és valóban a fiatalok kezdték használni.

Magyarországon épp ezért mentolos cigit sem kapsz.

Ha az állam csak adót szerete belőle, akkor engedélyezné, szabályozná, hogy csak dohányboltban lehessen kapni.

Nem nehéz megoldani.

Egyébként az, hogy egy felnőtt ember mit szív, engem sem érdekel.

2022. júl. 13. 20:43
 18/21 Koplárovics Béci ***** válasza:
88%

"Mert sok olyan dolog van, amit nem lehet idehaza kapni pl. műanyag szívószálak, de attól még nem illegális, csak nincs kereskedelmi forgalomban és a kettő nem ugyanaz."

Szar példa. Műanyag szívószálat nem lehet forgalmazni itthon, de nem tiltott a birtoklása. Az elfbar birtoklása sem engedélyezett.

"Szerintem azért vannak ekkora bajban, mert nem tudják megindokolni, hogy megindokolni miért illegális. A vegyi összetételét sem ismerik igazából."

Persze te nyilván pontosan tudod. Mert a kedvenc gyártód oldala leírta, hogy egészségesebb, mint a friss hegyi levegő a svájci Alpokban :)

" Az meg, hogy én magán célra mit rendelek legális piacterekről, az teljesen magányügyem."

Mégegyszer, mert hát látom gyenge a felfogóképesség: a törvények nem csak jogot, hanem kötelezettséget is tartalmaznak, amik tilthatnak olyan dolgot is, amivel nem értesz egyet. Vagy a törvényt fogadod el, vagy a büntetést.

"Amúgy meg a cigaretta miért nem illegális mikor az bizonyítottan káros az egészségre?"

Jobb a marketingje.

2022. júl. 13. 20:47
 19/21 A kérdező kommentje:
Ok, köszi mindenkinek részemről én lezártam a témát. Aki nagyon hozzá akar jutni, az úgy is hozzá jut úgy is mint más tiltott dolgokhoz (sajnos), bár Magyarországon ugye tudjuk senki nem használ tiltott szereket sem a kormány hivatalos statisztikái szerint legalábbis csak nagyon minimálisan.. Akkor nem tudom az a sok dülöngélő zombi az aluljárókban vajon mitől lehet... :D
2022. júl. 13. 20:53
 20/21 anonim ***** válasza:
63%

Bocs, kérdező, de úgy mentegeted a kis ecigidet, mint egy igazi függő.

Jönni a gyenge, demagóg dumával, hogy bezzeg az alkohol...!

Ez így ártalmas, az úgy.

Ez kicsit alattomos, mert míg az alkohol égeti a gyerek torkát, az ízesített ecigi finom, és a nikotinra a cigi minden negatív hatása nélkül rá lehet függni.

Kicsit olyan vagy, kérdező, mint Szméagol a Gyűrűk Urában.

Drágaszágooom!

2022. júl. 13. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!