Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki ráköp egy rendőrautó...

Ha valaki ráköp egy rendőrautóra, az bűncselekmény (vétség)? A Btk. melyik paragrafusa vonatkozik rá?

Figyelt kérdés

2022. júl. 12. 20:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

8-as

"Akkor élsz te a büntetőjogból mikor én professzori fizetésből."

És ezt te vagy hivatott megmondani, mikor annyi fogalmad sincs a témáról, hogy mikor én garázdaság szabálysértését írom, arra te a BTK. garázdaság tényállását citálod érvként?

Mókás!

2022. júl. 13. 08:35
 12/22 anonim ***** válasza:
55%
Ha Valaki random ráköpne az autómra az ellen nem lehetne mit tenni? Nyugodtan köpdöshetné, mert megütni nem üthetem és a rendőr se tudna ellene mit csinálni?
2022. júl. 13. 12:31
 13/22 A kérdező kommentje:
12: kárt nem tesz az autódban a köpésekkel, szóval... Elviszed autómosóba. :)
2022. júl. 13. 17:54
 14/22 anonim ***** válasza:
Szóval, ha akarom és úgy tartja kedvem, egész nap köpködhetek az autódra, mert azt nem tiltja semmilyen törvény, és nem lehet Engem meggátolni ebben? Szóval ezt teljesen büntetlenül csinálhatom, és ha mondjuk ezért Te Engem pofon vágsz, akkor még be is perelhetlek?
2022. júl. 13. 19:24
 15/22 anonim ***** válasza:

#7-nek:

Akkor menj egy kis továbbképzésre, mert erősen hiányos alapokon nyugszik a jog-értelmezésed.

A garázdaság törvényi tényállását a Btk definiálja, a szabálysértési alakzatot egyéb jogszabályok.

(Törvényi tényállás: bűncselekmény törvényi ismérveinek az összessége.)

Ha a cselekmény nem feleltethető meg a Btk-ban található törvényi tényállások valamelyikével, akkor nem történt bűncselekmény. Mielőtt "beokoskodnál", tájékoztatlak hogy a szabálysértés is bűncselekmény. Ne keverd a "bűncselekmény"-t a "bűntett"-i megfogalmazással ha kérhetlek!

Mert ezen "csúsztál el".

25 éve büntető-jogból élsz.

Vázze! Semmi önkritikád nincs? Miért nem hazudsz legalább olyan hivatást, amihez értesz is valamennyit?

2022. júl. 13. 19:25
 16/22 anonim ***** válasza:

"Mielőtt "beokoskodnál", tájékoztatlak hogy a szabálysértés is bűncselekmény."

Miért égeted magad?

A szabálysértés nem bűncselekmény.

A szabálysértés szabálysértés, amit a 2012. évi II. törvény szabályoz. ( Vannak kormányrendeletek és más jogszabályok amik még vonatkoznak rá.)

A bűncselekményeket pedig a 2012. évi C. törvény határozza meg, aminek 5. §-a kimondja:

"A bűncselekmény bűntett vagy vétség. Bűntett az a szándékosan elkövetett bűncselekmény, amelyre e törvény kétévi szabadságvesztésnél súlyosabb büntetés kiszabását rendeli, minden más bűncselekmény vétség."

Égeted még magad, vagy elengeded a témát?

2022. júl. 13. 20:58
 17/22 anonim ***** válasza:

Rendben, "kisfiam"!

Akkor idézd már ide nekem a garázdaság szabálysértési tényállásának JOGHELYÉT baxdmeg!

Mert az a Btk-ban van, a többi BŰNCSELEKMÉNY között!

Id'óta.

2022. júl. 13. 21:06
 18/22 anonim ***** válasza:

15:

" Mielőtt "beokoskodnál", tájékoztatlak hogy a szabálysértés is bűncselekmény. "

HAHAHA!!!! :)))))))))

Miért ugatnak bele olyan dolgokba ezek az ostoba, műveletlen dilettánsok, amihez totál hülyék?

A jogsértések különbözőképpen vannak kategorizálva.

Akad olyan, ami, bár jogsértés, mégsem szankcionálható. Akad olyan, ami meg igen. Ezek jellemzően a szabsértés, a vétség és a bűntett.

A szabsértés nem bűncselekmény, csak a vétség és a bűntett az.

Utóbbiaknál a büntetés kiszabásának joga a büntetőbíróságokat illeti meg.

2022. júl. 13. 21:37
 19/22 anonim ***** válasza:

17-es

Fárasztóan ostoba vagy.

Garázdaság szabálysértésnek joghelye:

"2012. évi II. törvény

a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről:

170. § Aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, szabálysértést követ el."

Részemről a téma itt lezárva.

Nincsenek gyógypedagógiai ambícióim.

2022. júl. 13. 21:40
 20/22 anonim ***** válasza:

"Fárasztóan ostoba vagy."

Ja, az, de legalább kitartó. Sajnos. :/

2022. júl. 13. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!