Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez szexuális zaklatásnak minősül?

Ez szexuális zaklatásnak minősül?

Figyelt kérdés
Az egyik munkatársam munkaidőn kívül elhívott találkozni, én pedig naivan elfogadtam a meghívását.A talàlkozón sokat beszélgettünk és én mondtam neki, hogy nekem ő nem jön be. Felajánlottam neki, hogy ha gondolja, akkor egymás kezét fogva sétálhatunk mint barátok. Ezt nem szerette volna. Folytattuk a beszélgetést, amikor egy ponton rápaskolt párszor a fenekemre és megfogta az egyik mellem. Az egész pár másodpercig tartott, de én erre csak azt tudtam mondani, hogy ez sok. Megráztak a történtek, mivel én mint munkahelyi ismerős tekintek rá, de ezek után látni se bírom. Csak én érzem szexuàlis zaklatásnak a történeteket?
2022. júl. 12. 18:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az
2022. júl. 12. 18:20
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Egymás kezét fogva mint barátok?
2022. júl. 12. 18:20
 3/23 anonim ***** válasza:
82%
Nem csak kitaláltad?
2022. júl. 12. 18:21
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy van-e küllön HR része/HRese a munkahelyednek, de ha van akkor nekik, ha nincs, akkor a kollégád főnökének mindenképp jelezném, hogy történt egy ilyen, a későbbi konfliktusok elkerülése érdekében. (A kérdés már csak az, hogy kell-e bizonyítanod, és hogy ez sikerülni fog-e)
2022. júl. 12. 18:25
 5/23 A kérdező kommentje:
Én inkább a rendőrségi feljelentésen gondolkodom. Lenne értelme?
2022. júl. 12. 18:28
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen, de valószínűleg nem lesz belőle ügy, ha csak nem tudod bizonyítani. De a munkahelyen is jelezném, hogy ha valami konflikuts lenne, akkor elébe menjek.
2022. júl. 12. 18:31
 7/23 anonim ***** válasza:
93%

És tudod bizonyítani? Mert ha nem, akkor simán tagad, és még ő perelhet rágalmazásért.

Ha ez kávézóban stb. volt, és van ott kamera, akkor kérheted, hogy ne töröljék le, mert ez volt. Ha látszik valami esemény, akkor tényleg lehet feljelentést tenni.

De ha nem jött be neked, akkor mi a rákért ajánlottad fel a kézfogást?

Én kifizettem volna a részem, és elköszönök. Az első segpaskolás után meg akkora taslit adtam volna, hogy eszébe ne jusson még egyszer, illetve mellet fogdosni. Esetleg beszólnék neki, hogy bizonyára nagy baja lehet a férfiasságával, ha egy elutasítás akkora frusztrációt okoz, hogy ilyen aberrált módon kezeli, vesz elégtételt, és ez inkább a szánalmas kategória.

Ezzel kicsit megszégyeníted. Ezt mondjuk, még mondhatod neki később is. Egyébként lesz ennek folytatása, mert most kóstolgatott, és látta, hogy hagyod magad.

2022. júl. 12. 18:56
 8/23 A kérdező kommentje:
Jó esetben milyen büntetést kaphatna? Úgy érzem, hogy ezt a megaláztatást semmivel nem lehet kompenzálni. A történtek rendkívül kellemetlenül érintettek meg.
2022. júl. 12. 19:10
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
becsületsértés, szexuális zaklatás. perelheted sérelmi díjért is, ill. ha munkahelyi konfliktus lesz és emiatt ki kell lépned, stb, akkor kártérítésért is, de annak tényét, azt, hogy ő a hibás, és a kár mértékét is bizonyítani kell.
2022. júl. 12. 19:15
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Becsületsésrtés, szexuális zaklatás... barátod a google.
2022. júl. 12. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!