Van hazám és a páromnak is. Házasság után az nem közös ugye ha bármi történik valamelyik féllel? Akkor a saját gyerek örökli ? Nem egy lakcímen vagyunk bejelentkezve .
Figyelt kérdés
2022. júl. 5. 18:56
1/9 anonim válasza:
Hazassag elotti vagyon nem kozos , de irjatok egy vagyonszerzodest az alegtisztabb
2/9 anonim válasza:
"Az örökhagyó házastársát leszármazó örökös mellett megilleti
a holtig tartó haszonélvezeti jog az örökhagyóval közösen lakott lakáson és a hozzá tartozó berendezési és felszerelési tárgyakon; és
egy gyermekrész a hagyaték többi részéből."
3/9 anonim válasza:
Házasság előtti vagyon nem közös VÁLÁS esetén. Halál esetén a házastárs is örököl, illetve haszonélvezet jár. Nem tudom, hogy a lakcím számít-e, vagy a ténylegese ottélés. Azért az senki nem hiszi el, hogy házasok 15 évig külön élnek.
4/9 anonim válasza:
A tényleges ott élés számít ilyen esetben.
5/9 A kérdező kommentje:
Tényleges ott élès? Párom házába lakom. Az en házamban a gyerekeim.
2022. júl. 5. 19:26
6/9 anonim válasza:
7/9 anonim válasza:
Na látod ezt nem írtad eddig, hogy vannak már gyerekek korábbi kapcsolatból. Ez bonyolítja a dolgot.
8/9 anonim válasza:
De írta, hogy "a saját gyerek örökli?".
9/9 anonim válasza:
8. Ok, saját gyerek alatt én azt hittem közös gyerekre gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!