Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan védhetem a házasságban...

Hogyan védhetem a házasságban a saját tulajdonomat?

Figyelt kérdés

Milyen trükk, jogi kiskapu, csel,...bármi van arra, hogy váláskor ne bukjam a házasság alatt vett dolgaimat?

Pl.: kocsi, óra, műtárgy, ékszer, lakás,...

Nem akarok úgy lenni, mint egy haverom, aki a házasságkötése óta csöves stílusban nyomja, és inkább nem vesz semmit, a pénzt meg az anya nevén lévő cégnek utaltatja, ahol ő alkalmazott papíron.

2022. jún. 27. 21:13
1 2
 1/18 szántóvető ***** válasza:
65%
a házasság előtt szerződést kell kötni és akkor csak a házasság alatt szerzett vagyon fog feleződni válás esetén.
2022. jún. 27. 21:17
 2/18 anonim ***** válasza:
74%
Nagy általánosságban ilyenkor az a célravezető, hogy nem házasodsz meg.
2022. jún. 27. 21:19
 3/18 anonim ***** válasza:
56%

"Milyen trükk, jogi kiskapu, csel,...bármi van arra, hogy váláskor ne bukjam a házasság alatt vett dolgaimat?"

Remélem meg fog szívatni a házastársad váláskor, megérdemelnéd ilyen szöveg után, de a törvények nem engedik nálunk.

A házasság ELŐTT kell vagyonról szerződést kötni, utána már a törvények érvényesek.

Amit vittek a felek a házasságba az a váláskor is az övék lesz kizárólag. Amit meg a házasság alatt szereztek az bizony közös. Mivel a házasság vagyonközösséget jelent.

2022. jún. 27. 21:32
 4/18 anonim ***** válasza:
11%

Látom mindenki nagyon okos csak éppen az általános iskolai szöveg értelmezés nem megy. (Igen most beültem a tanári székbe).

A kérdező arra kíváncsi hogy idézem: "a házasság alatt vett dolgaimat".

Tehát a kérdés arra vonatkozik amikor már házas így feltételezhető nem volt házassági szerződés. A második válasz meg nonszensz.

A kérdésre a válasz: Nem egyszerű dolog ment váláskor a legtöbb dolog sajnos vita tárgyát képezi és a feleknek meg kell egyezni. De azért nagyon fontos hogy mindenről amit házasság közben vettél legyen eltéve a számla/blokk stb ami igazolja hogy te vetted. Ha külön van a fizetésed akkor a néhai pillanatnyi számlaegyenleged nyomtasd ki vagy ments el visszamenőleg, hogy mire gondolok ezzel? A következőre: pl január 4-én van a folyószámládon 35 ezer ft...majd január 5-én megkapod a munkahelyed utalását ami mondjuk 2 millió ft (most csak mondtam egy szép számot), tehát lesz a számládon 2 millió 35 ezer ft. Majd jan 6-án megveszed a 2 millió ft-os órádat és az levonódik és ismét 7.-én értelemszerűen csak 35 ezer lesz a számládon. Ezeket a papírokat és kivonatokat kell dugdosnod a bírónő orra alá és akkor jó esetben megvédted az órád mert egyértelmű hogy azt a saját fizetésedből vetted hiába ácsingózik rá asszony pajtás. Ez a módszer tetszőlegesen helyettesíthető bármilyen ingósággal. A lényeg a nyomon követhetőség.

2022. jún. 27. 21:41
 5/18 anonim ***** válasza:
57%

#4 Butaságokat írsz le neki.

A törvény egyértelmű és nem azt mondja amit te próbálsz.

nem számít hogy az ő fizetése vagy a házastársáé, ha a házasság alatt keletkezett jövedelemből vették akkor még az sem számít ha csak az egyik nevén van.

Lehet venni kocsit, lakást, telket, szigetet az egyik nevére, a váláskor a magyar törvények szerint közös tulajdonnak számít és a vége, hogy fele-fele megy ide meg oda is.

Amikor saját pénzt, ékszert, bármit visz már bele a házasságba, vagy örökölte ő maga, ajándékként kapta névre szólóan, akkor nem számít csak közös vagyonnak és csak akkor nem kell rajta osztoznia.

A házasság vagyonközösség, nem számít melyikük fizetése a nagyobb, ki vette. Éppen így a közösen szerzett tartozás is feleződik még ha csak egyikük nevén is van a hitel.

Ha pedig tudja a másik bizonyítani, hogy eltitkoltad a jövedelmedet, akkor azt is (felét) követelheti amit abból vettél meg. A nyomonkövethetőség pedig egyszerű ma már egy banki kimutatással. Még azt is tudják rólad melyik boltba mentél be délután fél ötkor hazafelé, nyugodtan nézd meg a telefonod applikációján!

2022. jún. 27. 23:32
 6/18 anonim ***** válasza:
49%

Minek házasodsz, ha eleve válni akarsz?:D A haverod jó nagy gyökér...

De... igazából te is.

2022. jún. 27. 23:56
 7/18 anonim ***** válasza:
28%
Ajándékozással kell szerezni bármit. I gatlan gépjármű bármi. Aztán kifizetni persze de a lényeg hogy ne adás-vételi szerződés legyen hanem ajándékozási. Innentől azt el pereni se tudja.
2022. jún. 28. 01:58
 8/18 anonim ***** válasza:
0%

"#4 Butaságokat írsz le neki."

Én nem értem miért hajtogatod ezt... A vagyon közös valóban.

Úgy kötsz belém hogy nem tudod mit beszélsz. Nem állítottam hogy a teljes vagyont nem kell megfelezni. Az egyes tételekrol volt szó és a kérdező is ezt kérdezte. Nem az volt a kérdés hogy a végén egyforma értéket képvisel e a fele hanem azt hogy a felosztás közben azok a tárgyak kerüljenek a kérdezőhöz amiket ő vett.

Szóval én értem hogy ez nem szexi amit írok de azért gondolkozzunk már.

2022. jún. 28. 06:02
 9/18 anonim ***** válasza:

4 es vagyok.

És egyébként a kérdés annyiban hülyeség hogy amiket írtam nem "jogi kiskapu". Teljesen maaától értetődő hogy egy-egy ingóság mellett vannak érvek hogy ki kapja. Amikor a felek nem tudnak meg egyezni akkor nem az történik hogy a bírónő kisorsolja a mint a lottó számokat. Pl egy motort amire asszony pajtásnak jogosítványa sincsen és nem ő vette hiába kapálózik. Nagyon nagyon nagy valószínűséggel a férj tarthatja meg. A lényeg hogy a végén az össz érték egymáshoz mérhető legyen.

2022. jún. 28. 06:11
 10/18 anonim ***** válasza:
Persze le pontozni azt sokkal könnyebb, mint vitába szállni velem :)
2022. jún. 28. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!