Válás után 1 és 3 éves gyerekek apához kerülhetnek, hogy lehet ez?
Ez Magyarországon történt?
Mert akkor én se értem. Feltéve, hogy igaz, amit leírtál.
Anyuka miért költözött el? Ki akart válni? A vagyont hogyan osztják meg? A ház kié volt válás előtt?
Szerintem is több van emögött, mint amit leírtál.
Ügyvédként írom, nincs az a bíró, aki ilyen körülmények közt az apanak ítélné őket. Mindig az anyát teszik elsőre, csak nagyon nyomós érvvel ítélnek az apának.
Valószínű anyagi okok miatt. Van munkája, otthonról dolgozik, de hány órában, mennyiért? Mire kifizeti az albérletet + rezsit, ami manapság iszonyat sok pénz, marad e vajon elég pénze kajára és a gyerekek ellátásra. Valószínűleg apuka klasszisokkal jobban állhat anyagilag és ezért kapta ő a gyerekeket.
Ha csak nem volt arra bizonyítéka pl videofelvétel, hogy az anyuka iszik, drogozik, bántalmazza a gyerekeket. Lehet, hogy alapesetben nem csinál ilyet, de volt 1-2 kiborulása/ szarabb napja amikor megivott pár italt, az apuka meg koholt vádakkal beadta a bíróságon, hogy az anyuka rendszeresen iszik. Esetleg volt 1-2 nagyobb vita, amikor az anya kiborult, ordibált, amit az apa vidófelvétellel rögzített és úgy állította be a bíróságon, hogy az anyukának mentális problémái vannak.
Sajnos, ha mérgesedik a viszony, hajlamosak az emberek mindent ráhúzni a másikra. Én ismerek ilyen esetet.
Bocs, nem akarok indiszkrét lenni, csak az okokat keresem.
Nem lehet, hogy az anyukának pszichiátriai betegsége van? Mert akkor esetleg el tudom képzelni, hogy egy kellően súlyos betegségnél, no meg rámenős ügyvéd támogatásával esetleg az apa meg tudta győzni a bíróságot arról, hogy anyuka nem alkalmas a gyerek nevelésére.
Nyomós oka kell legyen, ha az apának ítélik a gyerekeket...
Én egy esetet ismerek, az anya munkanélküli és alkoholista volt...a tesód gondolom nem 🤔
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!