Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a munkavállaló próbaidőn...

Ha a munkavállaló próbaidőn belül betegszabira kényszerül majd a 15 nap után megszűnik a munkaviszonya, akkor neki csak az időarányos betegszabadság jár ugye? Nem pedig a 15 nap.Hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Év közben belépett a dolgozó és időarányosan járt neki 17 nap rendes szabadság. Közben a fent írtak miatt 15 nap betegszabadságon volt, majd megszűnt a munkaviszonya.Összesen a dolgozó másfél hónapot volt a munkaadójánál. Én a dolgozónak 1 nap fizetett szabadságot fizettem, és 2 nap betegszabadságot. A dolgozó perre ment, szerinte a 15 nap betegszabadság az neki járna, és a rendes szabadság szerinte nem egy nap. Mi erre a jogszabály? A perben ezért elfognak marasztalni?
2022. jún. 25. 10:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Pontosan mikor lépett be és mikor mondtál fel neki? Hány éves?
2022. jún. 25. 23:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Ja és mi volt a betegség oka? Munkával összefüggött?
2022. jún. 25. 23:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Amúgy, ha másfélhónapig volt alkalmazott, akkor
2022. jún. 25. 23:26
 4/9 anonim ***** válasza:
… akkor minimum 4 nap szabija kellett legyen
2022. jún. 25. 23:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Középkorú dolgozóról van szó. Az üzemorvos előírta hogy poros helyen nem dolgozhat, ezt a munkaadó nem tartotta be, hát ez okozta nála az állapotrosszabbodását. Én egy nap fizetett szabit fizettem ki neki, és két nap betegszabadságot. Ja a betegszabadságról nem kaptam választ. A beteg dolgozó hiába hozta a táppénzes papírt én csak két napot fizettem neki a ledolgozótt idő arányosan járó részét. Jól tettem ezt?
2022. jún. 26. 07:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem

Fizess, mert ezt a pert bukod!

Ügyvéded nem mondta?

2022. jún. 26. 09:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Mit fizessek? Fizettem, nem olvastad? Szerintem ehhez nem kell ügyvéd. Láthatjátok, te sem tudjátok a kérdésekre a választ, talán azért nem, mert amit csináltam az jogszerű.
2022. jún. 26. 10:42
 8/9 anonim ***** válasza:
A betegszabadság nem időarányosan jár, hanem a 15 nap jár, a szabiját sem fizetted meg. Ráadásul nem az üzemorvos utasítása szerint foglalkoztattad.
2022. jún. 26. 11:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Ha ez a szabályos, tudomásul veszem. Köszönöm a választ:
2022. jún. 26. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!