Ebédszünetben (munkaközi szünetben) ha a szerződésben nincs kikötve, rendelkezésre kell állni?
Van egy vitás helyzetem most a főnökkel, elmentem ebédelni kivételesen és pont akkor álltak le a szerverek, amit én felügyeltem, így ~30percig nem voltak elérhetők. (20 helyett 30perc ebédszüntet kapunk de az idő fix 12:00-12:30) Nem vittem magammal telefont mert a táskámat és a dolgaimat bent hagytam az irodában, csak a sarki kávézóba szaladtam le.
Most a munkáltató meg szeretné vonni emiatt a szép kártyát tőlem a következő időszakra (sőt szóban elmondta hogy már megvonta), én ezzel nem értek egyet, mert szerintem nem kellett rendelkezésre állnom a munkaközi szünetben.
Azzal sem értett egyet hogy elhagyhatom munkaközi szünetben az irodát szó nélkül, mert minimum be kellett volna hozzá menni elkéreckedni (komolyan itt már úgy érteztem magam mint anno a suliban).
Hogy a jogrend nem úgy működik, hogy kiguglizunk random bulvár oldalt. Van a törvényeknek hivatalos forrása, minimum onnan érdemes tájékozódni. Az adott dolog itt azon bukik, hogy sehol nem írják elő, hogy hány óra hány perckor kell a szünetet biztosítani, csak hogy X időnként Y percet. Nem tudod bizonyítani, hogy elvégezted volna az adott munkát, a munkáltatód akkor se adta volna ki a szünetet 2 perccel utána.
Itt gyakorlatilag egy Mónika-Show színvonalú személyes vitából próbálsz jogi ügyet kreálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!