Egy boltban a kasszánál való fizetésre mennyi idő áll rendelkezésre?
Kérdésem félig elméleti, tudjátok mostanában többször volt, hogy országosan leálltak a kártyás fizetést biztosító terminálok.
Ennek kapcsán gondolkodtam el azon, hogy ilyenkor jogilag megteheti-e valaki, hogy az áruval együtt távozik a boltból és később fizet 1 óra múlva kp-ban?
Esetleg az üzletszabályzat/ÁSZF tartalmazza ezt a dolgot? Ha nincs benne ilyesmi, akkor mi van ilyenkor?
Vagy a blokk/nyugta az azonnali-vásárlással egyidejű fizetést foglal magában és eleve nincs helye a későbbi fizetésnek?
Xdd
Mint a kisiskolások, akik szerint ha a tanár nem ér oda 15 percig akkor az óra elmarad
1-es és 2-es: Köszönöm a választ, bár nem túl szakszerű választ adtatok. Például amikor beszerző voltam tavaly egy cégnél, akkor kértem, hogy a számlára, ami úgy nézett ki mint a nyugta, csak adószám és cégnév rákerült, oda volt írva, hogy utalással fizethető 15 napon belül.
Ezért nem tudhatom, hogy egy készpénzfizetéses blokk esetén mi a jogszabály.
3-as, 4-es üzemanyag esetén mi a teendő? Most olvastam cikkeket erről, hogy a jogszabályban hiányosak ezek a részek és például emiatt voltak a múltkor olyan emberek akik 2-3 órán keresztül!!! ültek a benzinkút parkolójában a kocsijukban, hogy ismerősük vigyen készpénzt nekik mert nem mentek a terminálok és nem engedték el őket, mert ha elmentek volna, akkor rendőrt hívnak és köröztették volna a rendszámot azt mondták.
A nyugta nem számla, ha beszerző vagy, akkor ezt alap tudni.
Nem fizethetsz később, a boltból csak kifizetett cuccal mehetsz ki.
Benzinkút ugye más tészta, mert ott nem veheted ki a tankból a cuccot.
Én egyszer úgy jártam benzinkúton, hogy elbæszta a kiscsaj és kiütötte kpra, és nem érte el azt telefonon, aki korrigálhatta volna.
Az volt a mázlija, hogy 50 méterre volt az automata és jófej voltam. A kocsi addig ott maradt nyilván
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!