Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A megyei Munkaügyi hatóság...

A megyei Munkaügyi hatóság befogja tudni hajtani az elmaradt munkabérem?

Figyelt kérdés

Röviden összefoglalava a volt/jelenlegi munkadóm, akinél home-officban dolgoztam/dolgozok, már 6 számjegyü összeggel tartozik nekem.Mikor múlt szerdán rákérdeztem, hogy mikor kapok fizetést, és már nem vettem be a szokásos szöveget, hogy a "könyvelönél van", lecsapta a telefont a fönököm, se az e-mailre, se a telfonokra nem válaszolt, igaz azóta munkát se ad, de még fel se mondott. Olvasgattam a neten, hogy mit lehet csinálni, az írtál javarészt, hogy ilyenkor bíróság dönthet. Na most, mivel igazából van lepecsételt aláírt munkaszerzödésem, meg e-mailekkel, telefonokkal tudom bizonyítani a munkavégzés tényét, gondoltam ma felhívom az Munkaügyi hatóságot a megyében, hátha mondanak valamit, mert ha ügyvédhez megyek 20 ezer forint alatt megse hallgat. A hivatalnál nagyon segítökészek voltak, az is kiderült, hogy nem vagyok bejeltve, valamint, hogy a munkaügyi szerzödésnél is szabálytalanságot követtek el azzal, hogy 15.ebben hatarozták meg a fizetés dátumát és nem 10-ében.Azt mondták, hogy az eljárás megindul(t), értesíteni fognak a fejleményekröl. De milyen eszközük van nekik, hogy hozzájussak a fizetesemhez? Kötelezhetik a (volt) munkahelyemeta fizetésre?

Azt mondták, hogy biztos, hogy kapnak pénzbüntetést,a miért nem jelentetek be, de jó, de attól én még nem jutok a béremhez. Mégis milyen formában fogom megkapni, ha a cég nem akar utalni?

#elmaradt munkaber
2022. jún. 24. 00:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezt lehet tőlük kellene megkérdezni az a tuti. Itt csak találgatunk.

Igazából ha volt aláírt munkaszerződésed akkor szerintem kellene, hogy kifizessék ami elmaradt

2022. jún. 24. 00:46
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
A vármegyei majd igen csak személyesen kel elmenned a kegyelmes ispán úrnak könyörögni a segítségért.
2022. jún. 24. 00:53
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A Munkaügyi Hatóság nem fogja tudni végrehajtani rajta, csak Munkaügyi BÍRÓSÁG a jogerős ítélettel amit te mint nyertes felperes kiadsz végrehajtónak.

A Hatóság csak felszólítani tudja és megbírságolni, de ennyi. Nincs eszköze sem a követelés jogszerűségének megállapításához, sem annak behajtásához.

A sorrend: keresetet nyújtasz be a Munkaügyi Bíróságra, majd ha ott ítélet születik (1.5-2 év ha fellebbeznek is) akkor a jogerős ítélettel a kezedben elmehetsz egy végrehajtóhoz. Munkavállalóként részedre a kereset benyújtása illetékmentes (de ha veszítesz akkor rádterhelik).

2022. jún. 24. 01:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én csak kifizetném azt a 20 ropit az ügyvédnek. De fbn van egy csopi ahol bármilyen jellegű kérdést megválaszol az ügyvéd ingyen. Elfogja mondani a lehetőségeidet.
2022. jún. 24. 07:57
 5/6 anonim ***** válasza:
75%

befogja tudni hajtani -> be fogja tudni hajtani

Elfogja mondani a lehetőségeidet. -> El fogja mondani a lehetőségeidet.

Egybeírva mást jelentenek.

2022. jún. 25. 00:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Önjelölt nyelvész professzorka
2022. júl. 3. 02:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!