Hatóság félrevezétésev vádolnak, mire számíthatok?
271. § (1) Aki hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, hogy valótlan – és a 268. § esete nem áll fenn -, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Jól tetted. Mivel vétség max 2 éves, nem kapsz börtönt, max felfüggesztettet.
Jól tetted, hogy megszivattad a rendőröket. Mindet kidobnám utcát seperni.
Tehát betelefonáltál a rendőrségre, ahol már rögtön gyanús lett nekik az eset, és még akkor elárultad, hogy nem volt valóságtartalma a bejelentésednek, igaz, így történt?
Meg szabad kérdezni, miről szólt az a hamis bejelentés, és milyen célból? Nem gyűlölködni, meg kötekedni szeretnék, csak a körülmények érdekelnek, hiszen azok számítanak adott esetben.
De az eddig leírtakból azt vettem ki, hogy olyan nagy "kárt" vagy hátrányt nem okozhattál. Ha nincs semmi korábbi ügyed, és beismered az egészet, szerintem max felfüggesztett. De mint írtam, fontosak a körülmények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!