Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hardverapróról rendeltem egy...

Lex01 kérdése:

Hardverapróról rendeltem egy iPhone-t 330000-ért, átutaltam de a sellernek nyoma veszett, van esély rá, hogy elkapják és visszakapjam a pénzem?

Figyelt kérdés
2022. jún. 22. 11:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
58%
10: hogyan bizonyítod, hogy nem kaptad meg? Nyilván a bank sem fog csak bemondásra ennyi pénzt visszaadni, mivel igazolod, hogy tényleg nem küldte el, és nem csak a pénzt akarod visszakapni, azt hazudva, hogy eltűnt, miközben az árut is megkaptad?
2022. jún. 22. 15:47
 12/25 anonim ***** válasza:
20%

Nem tudom, de nekem levelezés alapján eddig mindig visszautalták. Egy esetben nem, amikor foxposton keresztül küldte a csaló a kamu cuccot, mert akkor ugye nem közvetlenül neki utaltam.

Azt javaslom, kérdező h írj a banknak első körben, utána mehet a feljelentés.

2022. jún. 22. 15:53
 13/25 anonim ***** válasza:
87%

#10 #12 de még mindig hazudsz.

És a többi inkompetens napközis kisiskolás is hiába pontozgat, attól még a kérdező problémája nem fog megoldódni.

Aki egyedül ilyen esetben visszatérítésre garanciát ad bizonyos esetekben, az a paypal.

A bank bizonyíték nélkül semmit nem fog visszautalni, ha fejen állsz akkor sem.

CSAK A SZÁMLATULAJDDONOS BELEGYEZÉSÉVEL EMELHET LE A BANK A FOLYÓSZÁMLÁRÓL PÉNZÖSSZEGET! Tessék elolvasni az erre vonatkozó szabályokat.

Eleve jogköre sincsen ahhoz, hogy ítéletet hozzon egy csalási ügyben. Arra van a rendőrség és a bíróság. Plusz ha azóta már átutalta egy másik számlára, vagy kivette készpénzben az összeget az illető, akkor mit csinál a bank? Saját zsebből kifizeti a vezérigazgató? Ne legyetek már buták.

Ne írjatok ostobaságokat az interneten, mert attól még nem lesz igazatok.

2022. jún. 22. 16:15
 14/25 anonim ***** válasza:
87%

Szép is lenne akkor mindenki ezzel szórakozna, hogy visszakéregeti a banknál.

Egyedül téves utalásnál teszik meg, hgoy visszautalják, de ugye azt meg általában nem napokkal később szokták jelenteni.

2022. jún. 22. 16:20
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

#14 téves utalásánál is csak a kedvezményezett írásos beleegyezésével utalja vissza a bank.

Ha nekem valaki véletlenül elutal x forintot, és én nem egyezek bele abba hogy a banki visszautalja neki, akkor csak peres úton szerezheti vissza a pénzét.

Nonszensz, hogy valaki azt hiszi telefonálgatásra meg bemondásra majd a bank azonnal pénzt von le számlákról.

A bank és a paypal még mindig nem ugyanaz az intézmény.

2022. jún. 22. 16:33
 16/25 anonim ***** válasza:
80%
Engem senki ne hazugozzon le, amikor velem megtörtént 3x is. Miért hazudnék, most komolyan? Attól mert ti még nem reklamáltatok soha, attól még nekem igenis visszaküldte a bank az összeget, amikor nem azt kaptam, amit rendeltem, és bizonyítékképen ott volt a levelezés, hogy nem reagált az eladó, vagy nem akarta visszaküldeni.
2022. jún. 22. 17:09
 17/25 anonim ***** válasza:
78%

Majd akkor mondd, hogy hazug vagyok, ha te is megpróbáltad, de visszautasítottak. Amíg elméletben gondolsz valamit, hogy az biztos úgy van, addig ne hazugozz le másokat, akik tényleg a való életben, gyakorlatban meglépték azt, amit te nem mertél a tájékozatlanságod miatt, és be is jött nekik.

Olyan is volt hogy egy weboldal jogtalanul minden hónapban vont egy összeget tőlem előfizetés címen, és azt is visszakaptam a banktól. Személyesen bementem a bankfiókba, szükségük volt pár adatra, kivizsgálták az ügyet, és visszautalták. Pattoghatsz hogy hazudok, de attól még így volt, és mégis mi okom lenne másoknak is ezt tanácsolni, ha nem működne? Hogy essen pofára? Ennyire bunkó nem vagyok, ellenben veled, aki sose próbálta, de gec.iskedsz velem.

2022. jún. 22. 17:13
 18/25 A kérdező kommentje:
Igazából abból nem lesz baj ha megejtek egy telefont a banknak. Egyébként én tudom igazolni, hogy elutaltam a pénzt de ő nem tudja azt igazolni, hogy feladta volna mert egy rohadt csomagszámot nem kaptam tőle. Egyébként a transferwisenál van a kérdéses számla és egy cég nevén van a számla, szóval nem magánszemély számlájára ment az utalás. :/
2022. jún. 22. 17:25
 19/25 anonim ***** válasza:
78%
Persze, hívd fel a bankot, első körben én is ezt tettem egyszer, megadták a reklamációs email címüket, aztán oda küldtem minden bizonyítékot. Remélem sikerrel jársz.
2022. jún. 22. 17:26
 20/25 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy nekem külön értesítést már emailben nem küldtek arról hogy sikeres volt a reklamáció, úgy emlékszem postán küldtek róla levelet, és megjelent a számlámon az összeg.
2022. jún. 22. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!