Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik olyankor ha a...

Mi történik olyankor ha a Youtube-on egy olyan cég(?) akar szerzői jogi követelést elhelyezni a videómon amelyiknek nincsen erre joga?

Figyelt kérdés
Felraktam egy úszás közvetítésből egy részletet érdekességnek, erre jött az üzenet 2 óra múlva hogy valami koreai cég aminek a neve "cj enm co. ltd" követelést helyezett el a videón. Utánanéztem és ez valami koreai popzenei vállalat és rohadtul semmi köze az úszáshoz, aminek a jogait amúgy is a FINA birtokolja tudtommal. És ezek helyeztek el követelést(!) egy úszással kapcsolatos rövid videórészleten, és emiatt lett tiltva a videó. Utánaolvastam, ez valami csaló cég lehet, mások is panaszkodtak hogy gameplay videókra meg minden másra is küldenek értelmetlen követeléseket. Utánaolvastam a vitatásnak, de mivel nekem sincsenek meg a videó jogai így nem merem vitatni mert nem akarom hogy töröljék a csatornám, de ugyanakkor érdekelne hogy ha mégis vitatást indítanék, akkor mi lenne, hiszen nyilván ők sem rendelkeznek a jogokkal? Ilyenkor mindenkit szankcionálnak, vagy esetleg visszakerülhet a videóm a nyilvános térbe? Van valami hely ahol erről információt kaphat az ember?

2022. jún. 21. 22:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez egy teljesen hiteles cég, rengeteg filmet gyártanak, valamint a zenében is benne vannak.
2022. jún. 21. 23:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Zene volt a videóban?
2022. jún. 22. 05:39
 3/3 anonim ***** válasza:

A videó alatti zenének lehet jogtulajdonosa ez a cég.

A FINA tovább értékesíti a jogait és azok a cégek akik fizetnek a FINA-nak, azok jogosultak kezelni és intézkedni is a felvételek jogaival kapcsolatban.

2022. jún. 23. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!