Kell e fizetni illetéket a bírósági(büntetőeljárás) fellebbezéshez amikor feladom a postán, és ha igen akkor ez kb mennyibe kerűlhet?
Figyelt kérdés
Valamint az alábbi mondatnak akkor mi a lényege mert nem értem? Hogyan, hova?
A fellebbezést a másodfokú bírósághoz kell címeznie, de a határozatot hozó, elsőfokú bírósághoz kell benyújtania!
2022. jún. 21. 11:11
1/3 anonim válasza:
Nem vagyok otthon a büntetőjogban, de szerintem kötelező képviselet van egy fellebbezés kategóriánál már, ha elsőfokon nem is volt. Mondjuk nem is igazán értem, hogy büntetőjognál, hogy merül fel benned, hogy jogi segítség nélkül jársz el, miközben a benyújtás is gondot okoz.
2/3 anonim válasza:
A határozatban szerepelnie kell, hogy milyen módon, mennyi illeték megfizetése mellett tehetsz fellebbezést, valamint az is, hogy az illetéket hogyan róhatod le (illetékbélyeggel vagy utalással), és hogy erre mennyi időd van.
Szóval a határozatban minden kérdésedre választ kapsz. De jobb lenne ügyvéddel konzultálni.
3/3 anonim válasza:
A címzés pl.
“Siófoki Járásbíróságon keresztül
Veszprémi Törvényszék
Ügyszám: x.A.xxxx/xxxx”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!