Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Irodai dolgozóként 40 fokos...

Irodai dolgozóként 40 fokos irodát köteles vagyok eltűrni?

Figyelt kérdés

A kérdésem nem annyira munkaJOG mint inkább munkaBIZTONSÁG de talán kaphatok valami választ.

Én irodai dolgozóként kötelezhető vagyok arra, hogy napi 8 néha 10 órákat töltsek el egy (nem elírás...) 38-40 fokos irodában?

D-i fekvésű régi szocreál vasbeton kocka, nyári napokon ha kinn van 35 fok, benn 40. nem elírás.

Légkondi NINCS. nem is lesz.

Azért 40 fokban üldölgélni 8 órákat-én erre kötelezhető vagyok?

csak azért kérdezem mert ilyen hőfokon SZARVASMARHÁKAT ÉS DISZNÓKAT tartani szállítani törvénytelen és állatkínzás lenne.

Nem kívánok stroke-ban elhalálozni a 8 órás 40 fokos aszalás után azért mert a dicső cégnek nincs pénze egy légkondira (ja, állami intézmény ám....)

Mi legyen a vége ennek az egésznek?

2022. jún. 17. 12:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%

Az a baj hogy a legtöbb helyen tojnak egy nagyot a munka és egészség védelemre. Ma már fontosabb egy macska élete, mint egy emberé.

De bármikor el mehetsz, ha nem tetszik. Nem hiszem hogy elérnél valami változást egy ilyen helyen.

2022. jún. 17. 12:33
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Alapítványi iskola.

(már ebben a kategóriában is, mivel rájött a húgyagyú, hogy a két munkaügyes kategóriában felismerik és nem veszik komolyan)

2022. jún. 17. 12:36
 13/19 anonim ***** válasza:
24%
Balázska, már megint? 🤣
2022. jún. 17. 13:02
 14/19 anonim ***** válasza:
72%
Nem, mert az a te döntésed,hogy ott maradsz, vagy máshol dolgozol esetleg!!
2022. jún. 17. 13:16
 15/19 anonim ***** válasza:
68%
Az egyik ismerősöm vett egy álló ventilátort, és azt használja az irodában.
2022. jún. 17. 13:33
 16/19 Alex Fly ***** válasza:
0%
Nem vagy köteles. Senki nem kényszeríthet arra, hogy egész nap a meleg irodában ülj; bármikor jogod van felmondani és elmenni folyamatos 3 műszakba a gyártósorra vagy egész nap szart lapátolni közmunkásként. Es akkor majd nem lehet okod panaszra...
2022. jún. 17. 15:41
 17/19 árokpart ***** válasza:
66%
Na pont ez a baj velünk, főleg az itt hozzászólókkal. Nem egyáltalán nem vagy köteles eltűrni, panaszt kell tenni az egészségügyi hatóságok felé. Egyszerűen nem értem az itt hozzászólókat nagyon alacsony lehet az igényszintjük 2022-ben a rendszerváltás után 33 évvel.
2022. jún. 17. 15:49
 18/19 árokpart ***** válasza:
100%
Miért nem lehet már egyszer a magyar embereknek is svájci szemlélete az élet minden területén.
2022. jún. 17. 15:50
 19/19 anonim válasza:
nálunk is meleg volt egész nyáron, de azért nem volt 40 fok. tűrtem és kész. pedig nálunk dress code van: fehér blúz, fekete szoknya és még harisnyát is kötelező venni a szoknya alá. igyekeztem a legvékonyabb harit felvenni, meg a leglengébb fekete rakott szoknyámat felvenni, de így is melegem volt.
2022. aug. 21. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!