Az ellenzékiek egy keménymagja miért gondolja azt, hogy az Alaptörvény érvénytelen?
Kétszer a Jobbikra, idén pedig az ellenzéki összefogásra szavaztam, szóval nem igazán lehet fideszes elhajlásokkal vádolni.
A kérdésben megfogalmazott állítást azonban nem értem. Miért lenne érvénytelen? 2010-ben a magyar választók a Fidesz-KDNP kormánynak szavaztak felhatalmazást, mégpedig kétharmados többséggel. Innentől kezdve ahhoz a jogszabályhoz nyúlnak, amelyikhez jól esik.
Ha négy év múlva létrejönne egy MDF-Együtt kormánykoalíció, ők is szabadon alkothatnának új alaptörvényt.
A kérdésben már alapból téves megállapírások vannak.
Ha ugyan arra a csoportosulásra gondolunk, ők nem "ellenzékiek egy keménymagja" hanem az egész magyar politikai palettán kívül álló underground politikai szekta. Ők az egész ellenzéket is pont olyan illegitimnek tartják mint a kormányt.
Amúgy direkt rákerestem "Alaptörvény érvénytelen"-re a keresőben, az első videótalálat:
"Érvénytelen Alaptörvény amit az ellenzék elhallgat."
Tehát ez az a bagázs akire én gondoltam. Ők az ellenzékre is ugyan úgy tekintenek mint a kormányra, hiszen ugyan abban a rendszerben működnek.
Semmi közük nincs a parlamenti ellenzékhez.
#1 Eddig nem tartottam magam szektásnak, csak utáltam a regnáló politikai elitet.
Ha vannak gyűléseik a hozzám hasonlóknak k*rva ideges leszek. Mennyi ingyen teasüteményről, ne adj istes alkoholról maradtam le!?
"A szekta általános értelemben olyan emberek kis csoportja, akik jól megkülönböztethető vallási, filozófiai vagy politikai kisebbségi doktrínát követnek."
Ennek a két hülyének követőtáboruk is van, szóval lehetnek szekta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!