Dohányboltba tényleg tilos bevinni 18 év alatti gyereket?
"ez neki 1 millió ft büntetésbe fog kerülni és zárhatja be a boltját."
Ez pontosan így van. Ezt a jogszabályt egyébként az EU találta ki.
(anyám ex dohánybolti eladó, onnan tudom)
Így van.
Az üzletbe 18 év alatt személy nem léphet be.
Ezért látni sokszor, hogy óvodáskorú gyermek vár a dohánybolt előtt a szülőre.
(ami szerintem rémes, inkább oldja meg a szülő a cigivásárlást akkor, amikor egyedül van)
Igen, jól látja az eladó, ez a saját érdeke. Tudom, hogy régen van már nemzeti dohánybolt, de én is csak néhány hete tudtam ezt meg. Furcsa mód, ezt mégis kevesen tartják meg, össze sem tudnám számolni hány alkalommal láttam olyat, hogy kisgyeremekkel bent beszélget az eladó a vásárlóval. Meglehet, hogy ez pont olyan környék, ahol gyakrabb az ellenőrzés vagy eleve volt már hasonló kálváriájuk, amikor így szívták meg. Ostoba szankció, sajnos nem ettől válik egy gyermek antialkolostává vagy dohányellenessé. A kamerás kérdésre a válasz: ez nem arra való, amit gondolsz, szintén saját érdekük, ha bűncselekmány áldozatává válnak, legyen róla felvétel. Ez az incidens nagy valószínűséggel ezzel a vitával le is lett zárva. Nyilván érdemes a vásárlóra ráijeszteni, hogy ezt be kell tartani, mert az a bolt bezárásával is járhat.
Egyébként legjobb tudomásom szerint max 500.000 Ft-ra büntetik meg ilyenért a dohányboltot. Ez könnyű kimondani, de az érintettnek ez nagyon komoly bírság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!