Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mondhatja azt a gyepmester,...

Mondhatja azt a gyepmester, hogy csak akkor megy ki bevinni a jelentett kóborkutyát ha valakinek sikerült befogni?

Figyelt kérdés
Azt mondják nem tudják megfogni a kutyát mert elszalad. Mit lehet tenni ilyen esetben?
2019. okt. 28. 22:18
 1/4 anonim ***** válasza:
25%

ha azt mondja, akkor gondolom, hogy mondhatja

hazudni

mond azt hogy megfogtátok és pont akkor szökik el, mielőtt megérkezik

2019. okt. 28. 22:34
 2/4 anonim ***** válasza:
52%

Nyilván azért tetted fel a kérdést mert ezt mondta neked - tehát mondhatja. Hogy ez belefér-e a munkájába hogy ilyet mondjon, az már más kérdés.

Mit lehet tenni ilyen esetben? amit az első válaszolt vagy tényleg megfogni azt a kutyát és utána kihívni.

De ha mindig elszalad akkor miért akarod elvitetni vele?

2019. okt. 28. 22:51
 3/4 A kérdező kommentje:
Ő állítja hogy elszalad előle. Rendszeresen kóborolnak befoghatatlan kutyák a környéken. Követnek,felugrálnak, boltok és éttermek előtt kísérgetik a járókelőket. Csak érdekelt milyen jogon végeztetné el a munkájának egy részét a lakosokkal, úgy hogy ezzel akár veszélynek is kitenné őket. Vagy a gyepmester is kesztyű és védőfelszerelés nélkül fogja be az állatokat? Mert ezt kéri másoktól, hogy ha látnak egy ismeretlen kutyát séta közben, akkor csak menjenek oda és fogják meg. Kíváncsi voltam máshol is így megy ez, mennyire általános ez a helyzet.
2019. okt. 29. 07:08
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a gyepike lusta. Az ő feladata befogni az állatot. Rögzíteni kell a telefonbeszélgetést, és ha még egyszer ezt mondja, tájékoztatni kell róla, hogy rögzíted a beszélgetést dátum, idő, és megismétled a kérést. Jöjjön ki, végezze el a munkáját, és csá. Ha nem teszi, akkor kötelességet mulaszt. Annyit lehet mondani neki, hogy megpróbálod követni addig, amíg ki nem ér. Nem tudom, hogy ilyen esetben kinek kell jelenteni a gyepi hozzáállását.

Szerintem a gyepinek van kábítólövedéke, ha nagyon veszélyes a kutya vagy kajával is odacsalhatja magához, biztos meg van erre a módszer. Más kérdés, hogy nem ért a munkájához. Esetleg próbáld meg, hogy nem gyepist hívsz ki, hanem valami állatvédőt, akkor állatmenhelyre kerül, ott jobbak a túlélési esélyei.

2019. okt. 29. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!