Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a baj az elf barral?

Mi a baj az elf barral?

Figyelt kérdés
Olvasom itt a vele kapcsolatos kérdéseket,mindenhol a gyalázkodó kommentek,mintha valami brutális designer drogról lenne szó,illetve a róla szóló démonizáló cikkek szintén. Mondom csakazért is kipróbálom ezt az illegális agyon démonizált ördög műve pálcát,és nagyon pozitívan csalódtam. Egy finom e-cigi,ilyen ízt csak nagyon komoly zsebbenyúlással lehetne kihozni rendes elektromos cigiből,rendelt,nem gagyi tabakos liquidekkel ugye,egy ilyen set minimum 35-40k a készülékkel együtt,aki csak kíváncsi a "vape élmenyre" de nem akar egyből ennyit kicsengetni,annak tökéletes. Én eredetit rendeltem,szlovák székhelyű oldalról nem jozsón árult újratöltött/kamu sz@rt persze. Összeszerelési minősége,külseje,fogása is nagyon igényes szerintem.Én el sem fogom dobni,inkább megtartom itthon,egyszerűen sajnálnám kivágni😅. Az,hogy a kölykök szívják,nem a termék hibája,10 éve meg a rendes cigit szívta minden 2. 10en x éves,meg most is sok. Piros marbit szívok/szívtam eddig,annál minden tekintetben kevésbé káros szerintem,nem,nem vagyok tizenéves,nem érdekel mi a divat,csak nem értem ezt a hatalmas hőzöngést itt gyk.-n mintha 10 éve a herballal kapcsolatos válaszokat olvasnám,mikor az bejött. Azért van egy "kis" differencia a 2 között. Mondjuk az állami hírcsatornák részéről egyértelmű,hogy azért veszélyes annyira mert nincs rajta jövedéki adó,ismerjük állambácsit,de az itteni embereket nem tudom megfejteni,miben rosszabb a normál ciginél? Főleg hogy legtöbben nem is az eldobhatóságát kritizálják,az még érthető indok lenne. Hanem a kínai fos fúj boomerkedő válaszok,fele meg szívja a barna szofit kb.Tinik nevetségesen istenítik,idősebbek meg nevetségesen elítelik. Pont azért próbáltam ki,mert agyon van démonizálva,nekem bejött.

2022. jún. 13. 23:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
67%
Zacher szerint nem büdös, a függőség a legnagyobb baj, de ez eddig is megvolt,csak az ilyen nagy emberek nem tudnak mit kezdeni azzal, hogyha egy ilyen dolog elkezd terjedni. Az ecigi-ről a mai napig nem tudták bebizonyítani, hogy káros, pedig azt nagyon akarták. Itt arról van szó, hogy finom, ízesített, könnyű hozzájutni, olcsó, nikotin van benne. Fiatalok sokat használják, ez meg hamar függőséget okozhat, nagy utána a kísértés és emiatt, aki amúgy nem cigizne, ezzel könnyebben, hamarabb rászokhat. Bár már van nikotinmentes változat is, arra nem tudom mit mondanak. Egy baj van vele, hogy a kormánynak nincs ebből bevétele.
2022. jún. 14. 06:15
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

"a marketinget és a "cool faktort" egyértelműen a fiatal tizenéve korosztályra célozzák, ami szerintem nagyon komoly etikai kérdéseket fölvet."

Abszolút egyetértek.... És látszik is, hogy járványszerűen terjed.... Itt a GYK-n is naponta van erről tucatnyi kérdés...

2022. jún. 14. 10:22
 13/25 anonim ***** válasza:
33%

Én nem nagyon vettem észre, hogy ezt a tiniknek reklámoznák ... azért mert színes, meg trendi desig-ja van? Hagyjuk már ...

A mcdonalds-ot is akkor tiltsák be, mert az is trendi meg színes és a tinik zabálják és elhíznak tőle.

Sőt alkoholból is csak íztelent és szürke csomagolásban lehessen kapni (+betegtájékoztatóval az alkohol káros hatásairól), mert az megint trendi és a tiniknek van reklámozva. Ilyen idióta gondolkodást komolyan.

De az elektromos cigarettát külföldön is divat szidni, ott is rinyálnak a szülők hogy TÍCCSÁK BE az izesítéseket mert a gyerekek rászoknak.

Azzal egyetértek, hogy egy gyerek ne tudjon rendelgetni az internetről ilyeneket, mindenféle korhatár ellenőrzés nélkül. de ezt meg hogy fogják megoldani? Sehogy kb.

Innentől ez a szülőnek a dolga, hogy ellenőrizze a gyereke miket rendelget az internetről. Ha meg esetleg osztálytárstól veszi akkor sok mindent nem tud tenni. De ennyi erővel rendes cigarettát is adhatnak neki.

Ha meg esetleg beszigorítják akkor meg majd visszatérnek a rendes cigarettára, az mivel jobb? Semmivel. Ugyanott vagyunk.

2022. jún. 14. 12:06
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

#13: próbálkoznak a szülők is.. .:)))

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2022. jún. 14. 12:30
 15/25 A kérdező kommentje:
Ma olvastam egy cikket,jó kis fake news,hogy Nagy Britanniában be van tiltva,erre egy csomó kint élő kommentelő leírta,hogy Angliában még a tescoban is kapni😅 Ja meg az egyémekre is az van írva,hogy imported U.K.
2022. jún. 14. 16:41
 16/25 anonim ***** válasza:
88%
Nem az a baj vele, hogy káros hanem a magyar államnak tradíciója az eltörlés volt ilyenkor mindig. Fidesz meg a piaci rést kiakarja használni mellé. Zacher mindig elhagyja, hogy erre nem ez a megoldás tapasztalatok alapján máshol se.
2022. jún. 16. 16:27
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
De beszélnek itt arról, hogy káros meg nem tudják az összetevőjét, az oké, de miért nem vizsgálnak be egyet és akkor kiderülne, nem? Mert a cigi, a nikotinos rágó, tapasz, energiaital az nem káros?
2022. jún. 16. 19:44
 18/25 anonim ***** válasza:
93%
#17 tudjuk az összetevőit, csak a sok debil azt hiszi ő jobban tudja. (A nikotinos rágó és tapasz amúgy meg pláne nem káros.)
2022. jún. 16. 20:34
 19/25 anonim ***** válasza:
90%
Jó, igen, de arra értettem, hogy abban is van nikotin, és azt mondják azért káros.
2022. jún. 16. 21:27
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Bajom vele:

- eldobható sz* r (környezetvédelmi szempontból)

- forrása és emiatt (is) egészségügyi hatása megkérdőjelezhető

- zoomereken nyerészkedés

- (ebben is) kapitalizmus saját paródiája

- zoomer hülyeség

Előző pár kommentre: A nikotin valszeg nem túl káros de ezt nem tudhatjuk biztosan mert külön csak ritkán lett vizsgálva ugye.

2022. jún. 16. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!