Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem lesz belőle gond, ha a...

Nem lesz belőle gond, ha a régi személyim számát mondtam?

Figyelt kérdés

Személyimet elhagytam, egy hétig anélkűl voltam, múlthét hétfőn csináltattam újat, most e hét kedden jött meg az új. Tegnap is, ma is hozott a postás levelet ajánlva tértivevényesen. Tegnap bíróságról, ma rendőrségről. Postás kérdezi mindig, hogy személyi szám?? Eddig is fejből tudtam és mondtam. Tegnap, ma is a hivatalos levél átvételkor még nem az új személyi ig.számot mondtam, hanem a régit, ami ugye már nem érvényes, mert új van, de a postás is sietett én későn jöttem munkából, még aludtam úgy pizsamába mentem ki mikor csengetett és gondoltam, mondom a réginek a számát, mert most nem akarok itt befelé rohangálni az újért, meg magyarázkodni, mikor siet ő is, hogy új igazolványom van, sorolom a számát, hanem még a régit mondtam.

Ebből nem lesz bajom? Legközelebb már mindig az újat fogom mondani, ha nem tanultam még kívűlről meg a számot, akkor kiviszem, felolvasom. Nem lesz semmi bajom ebből még? Az a fontos, hogy átlegyen véve nem?

2022. jún. 10. 12:29
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Szándékosan azért ne csinálj ilyet.

De baj nem lesz belőle. Ez csak arra szolgál, hogy ha illetéktelen venné át a levelet, te nem kapnád meg és ebből gond lenne, akkor néznék, hogy ki vette át, milyen ig. számot írtak oda stb., szóval kinél lehet a levél.

Igazából a postás hibázott, ui. neki nem bemondásra kéne írnia a számot, hanem elkérnie a szem. ig-t, majd a fénykép alapján azonosítania, hogy az téged ábrázol, majd utána felírnia annak a számát. De hát ő is sietett. :-)

2022. jún. 10. 12:38
 2/5 anonim ***** válasza:
53%
Hogyne lenne gond? Az okirattal visszaélés, hiszen érvénytelen már...
2022. jún. 10. 13:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Biztos nem ellenörzik csak azt nézik meg, hogy átvették a levelet vagy nem. Ránéznek, átvette, azt is látjak ki, de szerintem nem néznek utána, nem mennek annyira bele, hogy nézzék, hogy milyen személyi igazolvány szám vette át.
2022. jún. 10. 13:44
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Akkor minek teszel fel arról kérdést, hogy lehet-e gond, ha te TUDOD, hogy nem lehet...?

Hogy igazad van-e, az majd kiderül.

2022. jún. 10. 13:54
 5/5 A kérdező kommentje:
A postán ma megkérdeztem és a postásnő mondta, hogy nem gond, emiatt csak nyugodtan aludjak.
2022. jún. 10. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!