Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Be tudom jelentetni magamat...

Be tudom jelentetni magamat valahova?

Figyelt kérdés

Kivettem egy lakást, de mire megkötöttük a szerződést, a tulaj azt mondta, nem akarja hogy bejelentessem magam a lakcimre, holott ez kötelező és mivel diák vagyok, bérlet miatt is Kell hogy legyen itt lakcimem... Aggódom, ha a berleti szerzodessel bejelentetnem magam, felbontaná a szerződést és nem adná vissza a pénzem (kaucio). Mit tehetnék?

Kecskemétről van szó helyileg.

2022. jún. 7. 05:57
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Be hát. Vagy elfogadja a bejelentést vagy továbbállsz.
2022. jún. 7. 06:19
 2/10 Fsms ***** válasza:
2%
Csak a tulaj engedélyével, aláírásával tudod magad bejelenteni. Ha nem járul hozzá, akkor új albérletet kell keresned.
2022. jún. 7. 06:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

#2 Ha avn aláírt bérleti szerződése akkor csak az kell a lakcím bejelentéséhez, külön aláírás a tulajdonostól nem kell.

A szerződés elfogadásával a tulajdonos ezt a jogot megadta a bérlőnek.

Az, hoyg be van jelentve valaki lakcímre oda az nem jelent a tulajdonos számára semmiféle hátrányt, simán kijelentheti a bérlőjét amikor már nem lesznek szerződésben és semmiféle jogot nem ad a bérlőnek amit ne kapott volna meg már a szerződéssel. Egyedül a bérlő számára egyéb ügyekben fontos, mint orvoshoz járás, szavazás, önkormányzati ügyek intézése vagy éppen ha egy szolgáltatóval akar szerződni pl. internet miatt.

Sajnos régről megmaradt a bérbeadóknak ez a félelme, hogy a lakcím bejelentése az nekik valami gondot okozhat - pedig már régen nem.

2022. jún. 7. 11:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem egyszerű a helyzet, mert bár simán mehetsz és bejelentheted magad arra alakcímre és nagy valószínűséggel a tulaj meg se fogja tudni, de ebből valóban lehet köztetek konfliktus.

Hivatalosan ez nem lehet indok a felmondásra, de mindig lehet találni valami mást - a gyerekemék szerződése olyan, hogy indok sem kell mindkét fél simán felmondhatja a bérleti szerződést.

Mérlegelned kell mivel ér téged nagyobb kár, ha esetleg másik bérlakást kell keresned vagy ha nem tudod igazolni, hogy ott laksz a városban. szerintem ez utóbbi a rosszabb.

Nézz utána mivel jár pontosan a tulajdonos számára az ha be van jelentkezve valaki a lakásába! keresd meg a jogszabályt, stb. és mutasd meg neki, hogy számára - a tulajdonosnak - ez nem okoz semmi hátrányt, te nem adhatod el a lakást, az engedélye nélkül így sem csinálhatsz semmit a lakással, és bármikor ugyanúgy kitehet mert simán kijelenthet téged a lakcímről, nem is kell aláírnod, elég ha nem vagy már a bérlője. Hátha meg tudod változtatni a szándékát.

2022. jún. 7. 11:06
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
Ha más nincsen, akkor kérhetsz az önkormányzattól település szintű lakcímkártyát, az legalább az orvosi ellátásra, szavazásra és egyebekre jó, meg talán bérletet is tudsz vele venni - de ezt a közlekedési vállalat tudja megmondani.
2022. jún. 7. 11:08
 6/10 A kérdező kommentje:
Már elmagyaráztam neki és meg is mutattam neki azt a törvényt, miszerint be Kell legyek jelentve ahol lakom, de azt mondta, őt nem érdekli, ő nem bízik meg senkiben.
2022. jún. 7. 14:12
 7/10 kovpet ***** válasza:
100%

"ő nem bízik meg senkiben"

Miért, mit gondol, milyen plusz jogot ad a bejelentkezés?

2022. jún. 8. 17:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Fogalmam nincs... Azt mondja, ha bejelenteném magam, utána nem fizetnék, nem tudna kitenni a lakásból... Ez úgy hülye ahogy van...
2022. jún. 8. 19:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Törvényi kötelezettséged bejelenteni a lekcímed, ahol laksz. Ha albérletben akkor azt. Ha a tulaj ezt nem engedi, akkor akadályoz a törvényi kötelezettségeid teljesítésében. Amúgy meg nem is értem miért baj ez neki, hiszen a bejelentés semmiféle jogot nem keletkeztet, azt a szerződés és a lakás birtokba vétele keletkezteti.
2022. jún. 9. 15:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha nem bízik meg senkiben, akkor miért adja ki a lakást?
2022. jún. 9. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!