Az olyan fogyatékos emberek, (pl halláskárosult) akik egyszerűsített munkaszerződéssel dolgoznak, azoknak is adóbevallásukban fel kell ezt tüntetni? Rájuk is vonatkozik az adó visszatérítésből visszajáró összeg?
Figyelt kérdés
2022. jún. 5. 11:01
1/3 anonim válasza:
Meg van határozva azoknak a köre akik adókedvezményben részesülhetnek.
Ha benne vannak ebben a körben akkor ezt érdemes az adóbevallásukban feltüntetni - különben nem kapják meg a kedvezményt.
Ez a kedvezmény a jövedelemből is igénybe vehető, mindegy milyen módon szerezte az illető és ráadásul 5 évre visszamenőleg is kérhető.
"“Az adókedvezmény igénybevételére jogosító, Kormányrendeletben szereplő további betegségek közül néhány:
hallási fogyatékosság
látási fogyatékosság
mozgásszervi fogyatékosság..."
2/3 A kérdező kommentje:
Hallási fogyatékos vagyok. 2021 év végéig munkaszerződéssel dolgoztam egy munkaadómnál a NAV készítette el az adóbevallásomat és akkor is fizet vissza, részemre a NAV az adómból. Ez év februárjától a jelenlegi munkaadómnál egyszerűsített munkaszerződéssel dolgozom biztonságiőr-ként de folyamatosan több műszakban, de pótlékokra nem vagyok jogosult, ezt mondja a munkaadóm, nem is fizet. Kérdésem az, vagyonőrt szabályos e folyamatosan több műszakban foglalkoztatni, pótlékok fizetése nélkül? Ha megszüntetném a munkaviszonyomat, ismét a NAV készíti el az adóbevallásomat, az tudni fogja hogy egyszerűsített bejelentéssel dolgoztam? És erre az egyszerűsített bejelentésemre is számíthatók adó visszatérítésre? Köszönöm szépen a választ.
2022. jún. 5. 11:23
3/3 anonim válasza:
#2 Ebben nem tudok segíteni, remélhetőleg lesz aki ehhez ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!