Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A média milyen jogon közöl...

A média milyen jogon közöl rólam álhireket?

Figyelt kérdés

3 napja volt egy motorbalesetem, egy faluban 70el elütöttem egy kutyát. A kutya elpusztult és csak én sérültem meg könnyebben, anyagi kárt sem okoztam senkinek, mert a motor az árokba csúszott.

Még aznap este megjelent rólam egy cikk az online médiában miszerint nagy sebességgel száguldozó motoros balesetet okozott és életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. Namost valóban a megengedett sebesség felett mentem, de halálbiztosan tudom, hogy szigorúan óra szerint 70el! Ez mióta nevezhezhető "nagy sebességű száguldozásnak"?? Naés mit neveznek életveszélyes sérülésnek? Valóban kijöttek a mentők, de nem voltam hajlandó elmenni velük és valami nyilatkozatot is aláírtam, hogy visszautasítom a kezelést. A híroldal képet is közölt az árokban fekvő összetört motoromról (rendszám cenzúrázva), mindezt az én megkérdezésem nélkül.

Facebookon sok ismerősöm látta a kamuhírt és felismerték a motorom, majd aggódva hivogattak, hogy mi történt.

Még a tegnap írtam egy számonkérő csípős hangvételű levelet az újságnak, de nem is reagáltak rá és a cikk még mindig elérhető.

2022. máj. 31. 17:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
47%
Ezen meglepődsz? Ez itt a balkán testvér itt mindent lehet.
2022. máj. 31. 17:15
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Linkeld a cikket, hadd lássuk.
2022. máj. 31. 17:15
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem neveztek meg, akkor nem ért személyi sérelem.
2022. máj. 31. 17:16
 4/22 anonim ***** válasza:
29%
Kérj helyesbítést a sajtóterméktől - pár nap múlva (talán) majd megteszik (amikor már nem lesz hír).
2022. máj. 31. 17:21
 5/22 anonim ***** válasza:
52%
De az ismerősei megismerték motorjáról, és az Ő fülükbe az jutott, hogy száguldozott. Ez negatív fényben tüntetheti fel a szemükben.
2022. máj. 31. 17:21
 6/22 A kérdező kommentje:
Szándékosan nem linkeltem mert nem akarom népszerűsíteni az oldalt. Aki ismer az a motoromat is felismeri rendszám nélkül is, ez bizony személyi sérelem.
2022. máj. 31. 17:22
 7/22 anonim ***** válasza:
88%
Semmi sem tiltja hogy álhíreket közöljenek rólad vagy bárki másról.
2022. máj. 31. 17:27
 8/22 anonim ***** válasza:
40%
Állatkínzó köcsögduda,így jártál.
2022. máj. 31. 17:31
 9/22 A kérdező kommentje:

Én vagyok az állatkínzó? És a kutya gazdája aki felelőtlenül hagyja, hogy kiszökjök a kutyája?

Meggyőződésem, hogy 40el is bárki elütötte volna, mert egy bokorból ugrott ki hirtelen.

2022. máj. 31. 17:35
 10/22 anonim ***** válasza:
84%
8-as, ha Te mész autóval és eléd ugrik egy őz akit elütsz, akkor Te állatkínzó vagy? Feltételezem Ő sem direkt szándékosan kiszemelte a kutyát, hogy jajj de élvezetes lesz elütni. Az állatkínzók viszonylag ritkán szoktak motorral az élvezet kedvéért elütni állatokat majd perecelni egyet.
2022. máj. 31. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!