Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha Németországban születtem,...

Ha Németországban születtem, és ott állítottak ki anyakönyvi kivonatot nekem, de itt nőttem fel Magyarországon, akkor lehetséges,hogy megvan a német állampolgárságom?

Figyelt kérdés
2022. máj. 29. 19:49
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem, csak azért, mert kinn születtél, nem jár neked az áp.

Ha egyik szülőd az volt, vagy te 18 éves korod után (kinn élés esetén! kezdeményezed a hatóságoknál és áp. vizsgát teszel) igen.

2022. máj. 30. 06:13
 32/42 anonim ***** válasza:
80%
Hogyha házasok voltak, ott születtél és apád német, akkor automatikusan meg kellett, hogy kapd, szóval jó kis esti mese.
2022. máj. 30. 06:14
 33/42 anonim ***** válasza:
100%

27: Na ugye, hogy nem az ismerkedés miatt kérdeztem a születési időt! :)))

Remélem, azóta elolvastad, és megértetted:

"Azok a házasságban született gyermekek, akik 1975.01.01. után születtek, akkor szereztek német állampolgárságot, ha a két szülő közül az egyik német állampolgár volt."

Most már csak az a kérdés, hogy ha itthon élsz, miben számít neked egy német állampolgárság. Vagy ki akarsz menni dolgozni? Nyelvtudás van valamennyi?

2022. máj. 30. 09:55
 34/42 anonim ***** válasza:
83%
#32: nekem is totál furcsa, hogy utólag próbál ezen barkácsolni - hiszen ez automatikusan meglett volna neki. Már ha tényleg úgy történt, ahogyan leírja.
2022. máj. 30. 09:57
 35/42 A kérdező kommentje:
Beszélek németül,de nincs belőle közép,vagy felsőfokom. És munka miatt akarok kimenni.
2022. máj. 30. 16:54
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Kérdez ra a követségen de nagy eséllyel állampolgár vagy
2022. máj. 30. 22:03
 37/42 anonim ***** válasza:
21%

35: még ha meg is lenne az állampolgárságod, kicsi esélyt látok rá, hogy előnyt jelentene - ha kb. konyhanyelven gagyarászol németül.

Ha jó szakmád van, és megfelelő munkatapasztalatod, referenciád, akkor a magyar útleveleddel is jó esélyeid vannak. Ha meg nem, akkor egy esetleges német állampolgárság se dob rajta....

2022. máj. 31. 08:59
 38/42 anonim ***** válasza:
75%

Ha nem vagy német állampolgár, akkor is mehetsz dolgozni. Nem nyelvvizsgát kérnek, hanem annyira kell tudnod a nyelvet, hogy el tudd végezni a munkádat.

Az a sok ezer magyar, aki kint dolgozik, szerinted német állampolgár is?

2022. máj. 31. 13:51
 39/42 anonim ***** válasza:
100%
Ne viccelj utolsó, hatalmas kulonbseg ha állampolgár. Még lakást könnyebben tud kivenni, állásnál is teljesen más ha valakinek német neve van és megvan az állampolgársága és Peter Köning vagy Molnár Pista a neve magyar állampolgárként.
2022. máj. 31. 13:52
 40/42 anonim ***** válasza:
100%

Plusz konnyebben tud bekerülni a szociális rendszerbe is egy allampolgar mint egy más országból érkező. Sok ám itt az irigy ember..

Mi lett kérdező azóta?

2022. máj. 31. 13:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!