Ha egy bűnözőnek egy bűnelkövetés közben vagy azzal összefüggésben vagyoni kára keletkezik, akkor valóban indíthat a sértett ellen kártérítési pert amit külön tárgyalnak?
Huh nem gondoltam volna hogy engem is egyszer levikéznek majd itt :D
Tényleg érdekel hogy ilyen megtörténhet-e hogy egy bűnöző a sértettől kap kártérítést.
Nem, de nem a szandekossag kerdese miatt, hanem mert a sertettnek joga van megvedenie a vagyonát, akar uldozni az elkovetot, leteperni visszatartani stb. A btk kimondja hogy ilyen esetekben az elkoveto visel minden kovetkezmenyt.
Ahogy pl felmentettek a not mert kirabolta egy motoros paros, majd o kocsival uldozni kezdte es meglokte a motort, ami felborult es az egyik tettes meghalt.
Ez mar fikcio. Milyene erositest hivna az elkoveto? Ez nem akciofilm.
A btkban nincs olyan hogy utoeszkoz. Okollel kb ugyanakkorat lehet utni mint egy telefonnal sot.
Ilyen esetben esetleg elveszed a telefont es arreb dobod de nem osszetorod.
Én láttam már olyan durván vérző végtagi (!) sérülést, amit egy ELDOBOTT okostelefon okozott!
Még hogy az ököl hatásosabb. Vannak kivételek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!