Bűncselekmény megszűnt és/vagy olyan cég nevére venni terméket amihez semmi közünk?
Mármint a boltban számlát kérni xy cég nevére?
Megszűntre nem tudsz szerintem mert központi adatbázisból kérdez.
Olyanhoz amihez nincs közöd elvileg valóban kérhetsz, de semmit nem tudsz kezdeni vele. Ha nem követsz el vele utána bűncselekményt akkor annyiban is marad, és szerintem nem nagyon tudsz.
Még1x: megszűnthöz nem tudsz.
Amúgy nem hiszem hogy magánokirathamisítás mert van olyan eset amikor valóban nincs közöd a céghez de mégis kérned kell a cég nevére számlát, pl ha kárt okoznak neked, valamit megjavíttatsz és utána ki akarod fizettetni a céggel.
Ha a számlával később nem követsz el valamilyen módon bűncselekményt/szabálysértést akkor ahogy mondtam ennyibe marad, van egy papírod amivel kitörölheted kb :D
Magánokirathamisítás akkor van, ha a papír felhasználásra kerül.
Például egy adásvételi is magánokirat. Itthon annyi kamu adásvételi szerződést csinálok, amennyit csak akarok, nem tiltja semmi.
De ha azt már beviszem a kormányablakba és felhasználom, na az a gáz.
" Magánokirathamisítás akkor van, ha a papír felhasználásra kerül. "
Akkor mégse törölhetem ki vele? És azt már felhasználás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!