Reális. Gyökér, barom állatja megölt két embert a hülyeségével...
Csak azért nem életfogyt, mert nem szándékos.
Nem, teljesen indokolatlannak tartom a 24 éves börtönbüntetést.
Számomra a börtön elsődleges célja a rehabilitáció, másodlagos az elrettentés, és csak harmadlagos maga a büntetés. 24 évnyi börtön után az is bűnözőként fog kijönni a börtönből, aki amúgy megbánta a tettét, és mindent megtenne annak érdekében, hogy hasznos tagja legyen a társadalomnak. Herrin ráadásul 3 évet töltött szabadlábon, mielőtt elítélték volna, óvadék keretében, ami alatt nem bűnözött, nem okozott más balesetet.
Szerintem Herrin tettestársának a 6 éves büntetése simán reális, én neki is 6-8 évet adtam volna, hogy azért gondolkodjon el a tettein, mielőtt kiengedik, de 24 év szerintem irreálisan hosszú.
Amerika így működik: "Barrineau was required to cooperate with the state and provide testimony against Herrin. Herrin made an open plea, leaving sentencing to the discretion of a judge."
A tettestárs megegyezett a bírósággal, hogy Herrin ellen vall. Cserébe kevesebb büntetést kapott, míg a bíróság a vallomás segítségével ki tudta eszközölni a 24 éves büntetési tételt. Vagyis "elengedjük" az egyiket, hogy "felakasszuk" a másikat.
A "plea deal" Amerika egyik legkorruptabb bírósági módszere.
https://www.youtube.com/watch?v=vpZ0eoGSK2o
Ezt csak úgy itt hagyom.
Jaj mert szépfiú,akkor már enyhítő körülmény?
Megölt egy kisgyereket,meg egy nőt.
Sokaltabb többet érdemel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!