Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megbüntetnek, ha nincsenek...

Megbüntetnek, ha nincsenek irataim?

Figyelt kérdés
Volt barátnőm feljött ma, elkezdett ordibálni, hogy egy senki vagyok, az életben egy semmi leszek, veszekedtünk, elment. Fogtam a személyi igazolványomat, lakcímkártyám, taj, adó, kártyákat, védettségi igazolványt, és összevágtam darabokra ollóval, majd kidobtam a kukába. Ezután azzal az ollóval a karom összevissza karcoltam 10-12 csíkban, folyt a vér is. Ha egy senki vagyok, akkor ne virítson a személyimen a fotóm, halljak meg, úgy voltam vele. Barátom azt mondta, hogy személyi hiányért meg leszek büntetve. Úgysem kell a személyim, egy hónapban kétszer ha elkérik valahol. Most, ezért valóban büntetnek, ha nincs személyim? Ki büntet, egyáltalán honnan tudnák, hogy nincs személyim meg lakcímkártyám ezután?

2022. máj. 21. 23:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a szándékos rongálást azért ne meséld el szerintem máshol.

Igen, a törvény kötelez hogy legyen nálad személyi igazolvány, vagy valami hasonló.

Mivel minden iratod egyszerre "tűnt el", jelentsd be a lakhely szerint rendőrkapitányságon, hogy eltűnt minden iratod és a tárcád a buszon, nem tudod hogy csak kiesett, vagy ellopták.

Majd az okmányirodában csináltass mindenből újat.

2022. máj. 21. 23:32
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

De most neked tényleg annyi eszed van, hogy az irataidat összevágod azért, mert valaki azt mondja, hogy egy senki vagy? ...

Ha nem tudod magad igazolni rendőrök előtt, akkor bevihetnek fogdára, ami annyira nem kellemes. Ezen kívül semmilyen hivatalos ügyet nem tudsz intézni.

Az iratok pótlása nem kevés pénzbe kerül. Abban az esetben ingyenes, hogyha ellopták és bejelented a rendőrségen.

2022. máj. 21. 23:32
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem lopták el, azt meg nem mondhatom, hogy ellopták.
2022. máj. 21. 23:36
 4/12 A kérdező kommentje:
Ha azt mondom, hogy elhagytam, akkor ingyenes, még ha bejelentem akkor is?
2022. máj. 21. 23:37
 5/12 A kérdező kommentje:
Ha azt mondom elhagytam az is hazugság lenne.
2022. máj. 21. 23:37
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ülj otthon, csinálj amit akarsz.
2022. máj. 22. 00:25
 7/12 anonim ***** válasza:
68%
Általába csak bevisznek, elvernek aztán 72 órán belül kiengednek.
2022. máj. 22. 00:43
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt mondod, elhagytad, akkor fizetned kell a pótlásukért. Ezért írtam azt, hogy abban az esetben, ha ellopták tőled, és ezért feljelentést teszel a rendőrségen, AKKOR nem kell érte fizetni. Szóval kizárásos alapon fizetned kell azért, hogy újakat kaphass.
2022. máj. 22. 00:44
 9/12 A kérdező kommentje:

Csak, ha én feljelentést teszek, hogy ellopták, hamisan nyilatkozom.

Azt, hogy elhagytam az is hazugság lenne.

Nem vagyok a hazugság híve, ezért talán az igazat kellene mondani.

A 7. embernek üzenem, hogy nem Amerikában vagyunk.

2022. máj. 22. 02:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Ez a szerencséd. Iratok nélkül ott be sem visznek.
2022. máj. 22. 02:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!