Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megtörténhet..hogy változtatnak?

Megtörténhet..hogy változtatnak?

Figyelt kérdés

Ha változtatni akarnak a nök 40-nyugdijon,az még idén 2022- ben megtörténhet vagy csak jövőre?

5 hónapom hiányzik.....

2022. máj. 21. 08:03
 1/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
78%
A fidesznél sosem lehet tudni. Már visszamenőleges változtatásra is volt példa.
2022. máj. 21. 08:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Pfff..akkor marad a remény..
2022. máj. 21. 09:08
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
Eddig azt kommunikálták, hogy a nők40 marad, inkább a rendes nyugdíjhoz fognak hozzányúlni, szerintem simán emelkedni dog a korhatár 67re.
2022. máj. 21. 10:19
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem fognak hozzányúlni, nincs rá semmi ok.

A nyugdíjkorhatár emeléséről sem a fidesz hozott törvényt, azt 2 esetben emelték, mindkettőt a ballib kormányok döntötték el, a mostani ellenzék politikusai.

1997-ben a Bokros csomagban volt törvény a nyugdíjkorhatár emeléséről az mszp-szdsz kormány alatt és 2007-ben a Bajnai kormány hozott még egy törvényt a korhatár emeléséről, a nyugdíjszámítás és fizetés módjáról. A fidesz ezeken nem változtatott, csak lehetővé tette a nők korábbi nyugdíjba menetelét annak akinek van 40 ledolgozott éve.

A nők40 egyre kevesebb nőt fog idővel érinteni, vagy egyre kevesebb időt jelent a nyugdíjnál. Aki járt egyetemre és volt otthon gyerekkel - ráadásul több gyerekkel - annak ez nem jelent semmit. Ez így helyes amúgy. Nekem is van 3 gyerekem, 26 éves koromig egyetemen tanultam, csak utána kezdtem dolgozni és sok éven át lehettem otthon a gyerekeimmel. Emiatt nem jön össze a nők40-hez szükséges időm csak amikor amúgy is betöltöm a 65 éves kort. Nem is nekem szól ez a törvény, mert én már kaptam elég támogatást a társadalomtól, hanem azoknak akik középiskola alatt vagy utána már dolgozni kezdtek.

Mivel a fiatalok egyre nagyobb része tanult 14 éves kora után, majd egyre többen a nők közül kihasználhatták, a 3 éves gyest gyerekenként, utána az anyasági lehetőségét a legkisebb gyerek 8 éves koráig, így csökken az érintettek száma.

[link]

Vannak olyan elképzelések - jogosan - hogy a nyugdíjkorhatár emelkedése miatt nő azon nők száma akik igénybe vennék a nők40-t, de ennek ellent hat hogy a munkaerőpiacon keresik a dolgozókat és mindenki szeretne magasabb fizetéssel nyugdíjba menni. Főleg most, amikor nagy az infláció, érdemesebb kicsit tovább dolgozni ha van biztos állása az illetőnek. Ahogy a nagyszülők is elmehetnek gyed-r az unokával a szülő helyett és sokaknál ez hasznosabb tevékenység - ellenben tolja a nyugdíjbamenetel idejét.

Összességében a nők40-nek nincs negatív hatása a gazdaság teljesítményére, a családoknak viszont segítség és a fiatal családosokat segítheti a munkaerőpiacon maradásban, meg az idős családtagok otthonápolását teszi lehetővé sokaknak, ami szintén nagyobb kiadás az államnak ha a családtag helyett egy intézményben kellene gondozni csak mert a nő még nem mehet nyugdíjba inkább.

Nem látok arra esélyt, hogy ezt az intézkedést visszavonják, miközben bővíteni akarják a családtámogatásokat.

2022. máj. 21. 11:34
 5/8 A kérdező kommentje:
2022. máj. 21. 11:46
 6/8 A kérdező kommentje:

Jogos..de ez mostani hir..ezért pánikolok.

.

2022. máj. 21. 11:47
 7/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
90%
Jahogy megijedtél egy nyugdíjcélú megtakarításos PR-cikktől. Végülis akkor jól írták meg, mert ez a céljuk.
2022. máj. 21. 12:38
 8/8 A kérdező kommentje:

Jaj..igazad van..

Legyen is ugy:)

2022. máj. 21. 13:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!