Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy jogi kérdéssel ügyvédhe...

Ha egy jogi kérdéssel ügyvédhez fordulok, felelősséget vállal az általa elmondottakért?

Figyelt kérdés
Céges ügyről lenne szó. Nem részletezném, a kérdés nagyjából úgy szólna, hogy valamit szabad-e úgy csinálni, ahogy azt elképzeltem, vagy nem. Ha előre tudom, hogy nem, akkor nyilván hagyom. Ha a jogász szerint igen (írásba adva, aláírva), később mégis megbüntetnek miatta a hatóságok, felelősségre vonhatom érte a jogászt?
2022. máj. 14. 19:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

#9-nek (kérdezőnek):

Lobogtathatod.

Aztán az egyik ügyintéző "ezt" fog mondani, a másik "azt".

Jó szórakozást.

Itt Orbanisztánban a törvények semmit sem érnek. Mindig, minden kifogatható akár úgy is, hogy a végén egy elkövető lesz felmentve, egy sértett pedig elítélve.

Én már megtapasztaltam hogy hatóság ellen tehetetlen vagy. Tehát ha olyasmit tennél ami szerintük törvénytelen, megbüntetnek, majd fellebbezni próbálnál, esélyed sincs. SOHA nem fogják kimondani hogy egy hatóság jogszerűtlenül intézkedett.

De próbáld ki ha gondolod.

2022. máj. 16. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!