Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csendháborításért ki lehet...

Csendháborításért ki lehet lakoltatni valakit a saját lakásából?

Figyelt kérdés

A párommal sajnos 2x-3x veszekedtünk mostanában hangosabban, nem akartam zavarni vele senkit de hát ez van mâr nem tudom visszacsinálni. A lakóövezetben ahol lakunk többnyire unatkozó nyugdíjasok laknak, és hallottam(direkt ordibálva beszéltek a lépcsőházban gondolom, hogy meghalljam) egy beszélgetést tegnap este, hogy ez mennyire felháborító amit csinálunk és össze kéne fogni és ki kell minket tenni innen, szemét dögök vagyunk stb.

Nem albérlők vagyunk hanem tulajdonosok, és gondolom ha van is valakinek problémája akkor előbb felszólítást kapok a rendőröktől, vagy pénzbírságot, de itt soha nem szólt még senki egy szót sem(ahhoz nincs bátorságuk) viszont már azt tervezgetik, hogy kiraknak minket. Úgy tudom saját lakásból nem lehet ugye?

2022. máj. 14. 12:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet.
2022. máj. 14. 12:09
 2/13 anonim ***** válasza:
71%
Nem. Azt csinálsz a saját lakásodban amit akarsz.
2022. máj. 14. 12:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehetni lehet, de hogy ordibáltok egymással a pároddal, nem ez a kategória.

A birtokvédelemnek nézz utána. Ezen kívül ha van csendrendelet (vagyis ettől eddig nem ordibálhattok), akkor az is ebbe a kategóriába tartozik.

2022. máj. 14. 12:14
 4/13 anonim ***** válasza:
73%

Egy ilyen esetben, maximum csak rendőrségi feljelentést tudnak ellenetek tenni.

Igen ám, de... A feljelentés során a rendőrnéni/bácsi megkérdezi a valós/vélt sérelemmel rendelkező felet, hogy:

Milyen időpontban történt a dolog? (Csendháborítás hány órától érvényes?)

Van-e konkrét bizonyítékuk az esetre? (Ennyi erővel bárki is mondhat bármit.)

Jelezték-e sérelmüket felétek? (És miért nem?)

Szóval nem kell mitől aggódni, mert "amelyik kutya ugat, az nem harap"... :,D

2022. máj. 14. 12:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ti is a közösség részei vagy, nem csak ők.
2022. máj. 14. 12:41
 6/13 anonim ***** válasza:
71%

3-asnak van igaza:

Birtokvédelmi eljárásban (polgári peres ügy) kezelik az ilyet. Már ha a többi lakó 1 éven belül jelez jegyzőnek vagy bíróságnak.

2022. máj. 14. 13:29
 7/13 A kérdező kommentje:

Utolsó, de ez mit jelent? Kilakoltathatnak minket, vagy pénzbírság, vagy csak felszólítanak? Nekem ezek a jogi dolgok kínaiul vannak...

Az is fura, hogy egyből kilakoltatni szeretne minket a sok kedves néni, de szóban még senki nem jött oda hozzám, hogy megkérjen halkabban legyek...

2022. máj. 14. 13:58
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmi nem lesz ne foss
2022. máj. 14. 14:04
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A sok kedves néni hülye a joghoz, már egy 112-es rendőrségi bejelentést is feljelentésnek hívnak. Ne foglalkozz velük, de a pároddal menjetek el valami terápiára
2022. máj. 14. 14:09
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem rakhatnak ki a tulajdonodból ilyen indokkal. Olyannal igen, ha szétrohad a lakás, és esélyes, hogy a házat is szétrohasztjátok, de ebben az esetben is előbb felszólítanak, hogy rendezzétek, stb. ill. utána az önkormi birtokvédelmi osztálya rendezi, és bevasalja a költséget, aztán mehettek vissza. Meg nyilván bünti.

A nénikék hülyék, max kiutálni tudnak benneteket, nevetséges.

Magyarán nem tudnak semmit csinálni, szerintem nem is fognak, nem is történik semmi.

De tény, hogy ti is a közösség része vagytok, és jó viszonylag jóban lenni a szomszédokkal, lakóközösséggel. Érdemes megmondani nekik, hogy bocs a múltkor talán nagyon hangosak voltunk, máskor igyekszünk csendesebbek lenni, ha máskor valami gondjuk van, nyugodtan szóljanak, és mindenkinek a képébe (kezébe nyomni) egy kis papírtálnyi aprósütit.

És tényleg nem kell ordítozni, ha nem vagytok nagyothallók. Indulatot és konfliktust kezelni meg kell tanulni.

Tehát mondom, 0%, hogy bármilyen jogi következménye lenne a dolognak, ha egyszeri alkalomról volt szó, bár akkor tényleg idióták. Ha rendszeres, akkor lehet, hogy én is zabos lennék kicsit.

Ha ez nem hat, és tovább megy a kiutálosdi, akkor megmondhatod, hogy te próbáltál jófej lenni, de látod, nem méltányolják. Miattuk viszont te sem érzed magad olyan jól, és gondolkozol is azon, hogy kivegyél egy kisebb lakást, és ezt meg egy négygyerekes cigány családnak kiadd, mit szólnak hozzá? Van ismerős, aki feljönne szívesen... és szúrós szemmel nézni őket, mert egyből rájönnének, hogy nem is vagytok olyan rosszak.

2022. máj. 14. 15:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!