Fel tud-e jelenteni egy prostituált nemi erőszak vádjával egy olyan illetőt, aki az aktus után nem fizetett?
Úgy értem, hogy maga az aktus közös megegyezésen alapszik, csak az ellenérték nem kerül átadásra.
Az én meglátásom szerint ez ebben a formában olyan, mintha az ügyfél jegy nélkül utazott volna a vonaton. Kötöttek egy megállapodást, amit az egyik fél nem tart be.
Érdemben foglalkoznának egy ilyen üggyel a rendőrségen?
Ti hogy álltok a prostituáltakhoz? Szavazzatok
"Az én meglátásom szerint ez ebben a formában olyan, mintha az ügyfél jegy nélkül utazott volna a vonaton."
Csak itt szigorúbbak az ellenőrök.
Magyarországon a prostitúció nem illegális (ha 18-at betöltötte a prosti), sőt: még orvosi kiskönyvük is van, amit ha jól tudom 3 havonta újítani kell.
Tehát innentől kezdve ez egy szolgáltatás.
Te pedig nem fizetted ki a szolgáltatás ellenértékét, amivel anyagi kárt okoztál másnak.
Ha a szolgáltatás 50 ezer forint alatt volt, akkor tulajdon elleni szabálysértés (csalás).
Ha 50 ezer fölött volt, akkor csalás bűncselekmény, mivel kárt okoztál.
Kár a vagyonban okozott értékcsökkenés. Pénzben kifejezhető, összegszerűen meghatározható anyagi értéknagyság.
Kárnak kell tekinteni az igénybe vett szolgáltatás meg nem fizetett ellenértékét is.
És akkor így azt hiszem helyben vagyunk, miért is nem számít erőszaknak..
Az, hogy ebből az esetetből bizonyíték híján valószínűleg nem lesz semmi sajnos, az meg a következő dolog.. a prosti nem ad számlát ugyebár..
Mindig előre fizetsz mint az aliexpressen aztán majd kapsz valamit a pénzedért cserébe.
A különbség annyi hogy ha reklamálsz az ali visszaadja a pénzed a prostinál meg két nagy pofont kapsz a stricijétől ha túl nagy a pofád.
Köszönöm nektek a választ is és a szavazatokat is!
Voltam már prostituáltnál néhányszor, és utólag kérte a pénzt mindőjük. Biztos becsületes képem van, haha
Nem érzek szégyent miatta, mert amire szükségem volt akkor, azt a hiányt betöltötték.
Mindenkinek minden jót kívánok; éljetek boldogul!
2: Ne beszélj már badarságokat, ennek köze nincs a csaláshoz, vagy a tulajdon elleni szabálysértéshez. Köztük létrejött egy szerződés, ha nem fizet azzal szerződésszegést valósít meg, a szolgáltatást nyújtó pedig polgári peres eljárást indíthat, és kártérítést követelhet. Nem büntetőeljárás fog indulni csalásért... Akkor már a fél ország ellen vádat emeltek volna mert nem fizette a bérleti díjat, vagy a telefonszámlát. Másrészt a prostitúció nem bűncselekmény, viszont legálisan csak egyéni vállalkozóként folytatható, adóköteles jövedelem. Na lehet egy tipped hány százalék folytatja így a tevékenységét. Ezt jó ötlet peresíteni mert biztos bukod (milyen bizonyítékod van, hogy egyáltalán szerződtetek?) de cserébe még perkálhatod a perköltséget, és még te ütöd meg a bokád. Amúgy meg 10-20k összegért magánszemélyként pereskedni akar, annak amúgy is elmentek otthonról.
A nemi erőszak meg nem tudom hogy jönne képbe. Gondolom úgy mint a csalás... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!