Ha valaki kisebb értékben lop és bezárják egy időre, akkor nem lesz tiszta az erkölcsi bizonyítványa?
aki azt se tudja, mi az a Btk., meg Be. az minek irogat
bár a kérdező is jobban tenné, ha a jogiforum.hu oldalon tenné fel kérdését
keverednek a fogalmak
(szabálysértés, bűncselekmény, vétség, bűntett....)
"Egy ido utan minden torlodik mindenhonnan ez osszefugg a buntetesi tetel felsohataraval utana sehol sincs adat rolad ha nem hiszed nezz uatan vagy kerdezz meg egy jogaszt!"
ez hülyeség - rendőr vagyok, csak tudom, mit beszélek: SOHA nem törlődik ez tuti.
"ha 20 ezer forint alatt lopsz azért nem zárnak el sehova, de ha 20 ezer Ft forint felett lopsz azt 2010. januárjától vétségnek számítják és akár 2 év letöltendőt is kaphatsz,de nem fogsz annyit kapni max felfüggesztettet, és pénzbüntetést.Ja és nem lesz tiszta az erkölcsi bizid, ajánlom a fellebbezést amíg lehet!"
Ez a válasz több sebből vérzik...
1. 20 ezer alatt is lehet elzárás a bünti.
2. 20 ezer fölötti lopás 2003 óta vétségnek számít.
3. meg lehet kapni a letöltendő büntit is, ha pl. van egy korábbi felfüggesztett büntetés vagy visszaeső az elkövető /három csapás már érvényben van csak szólok/
4. nyomozati szakban nincs fellebbezés, max. panaszt lehet tenni a gyanúsítás ellen, de a priusz bejegyzése ellen nincs helye se panasznak, se fellebbezésnek...
2010 januárjától megalkották a szabálysértési alrendszert a prioráló rendszeren belül, így a fenti időpont óta ide bejegyzett szabálysértési értékhatárra elkövetett cselekmények miatti büntetések nyilvántartásában is benne marad az adat örökre. Erkölcsin nem lesz rajta, de egy rendőr bármikor meg tudja azt nézni, évtizedek múlva is.
Bocsi egy korábbi válaszomért, nem akartam kioktató lenni, csak azt akartam, hogy a kérdező biztosan tisztán lásson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!