Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jól számolt a munkáltatóm?

Jól számolt a munkáltatóm?

Figyelt kérdés

Albérlet támogatást kellett visszafizetnem a mindenkori jegybanki kamattal növelten.

A bruttó összeg 573e ft, a kamattal növelt összeg 687e ft.

113.909 ft csak a kamat, ez kb 20%.

Jó ez igy?

2022. máj. 11. 23:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a kamatos kamatot nem vetted figyelembe.

Vagyis, hogy nem csak a havi részlet után kell a kamatot fizetned, hanem ez havonta lett kifizetve, és a korábbi összeghez hozzáadódik az újabb részlet ami után is kell már kamatot fizetni, majd a következő hónapban ismét.

Nem olyan egyszerű, hogy a kamat=(687000-573000)Ft és az 20%-os kamat, csak mert (687000-573000)/573000 x 100 = 20%. A mindenkori jegybanki kamat havonta van figyelembe véve. Az aktuális hónap éves alapkamatával kiszámolják az aktuális havi kamatot, hozzáadják a már addig kifizetett összeghez, és ennek kell a következő hónapban az újabb részlettel összeadott eredményét a következő havi alapkamattal megint kiszámolni. Vagyis hónapról hónapra hozzáadódik a kamat is a tartozáshoz, mert nem egy összegben kaptad meg a pénzt, hanem a céged már a legelső hónapban is fizetett neked meg sok hónappal később az utolsóban is.

Ja meg ne felejtkezzünk el az "egyéb költség" című dolgokról amik ilyenkor meg szoktak jelenni!

Kérdezz rá pontosan, hogy mit és hogyan számoltak, hogy ez lett a végösszeg! Meg fogják mutatni, hogy hogyan lett ekkora a visszafizetendő összeg - meg kell nekik mutatni és el kell magyarázniuk. Ha sok hónapon keresztül tartott a támogatásod, akkor lehet, hogy ekkora a vége, úgy is, hogy a jegybanki alapkamat nagyon alacsony volt az elmúlt évig.

De éppen így lehet, hogy felszámoltak olyan költséget amit nem kellett volna avgy nem jól számoltak, csak fizess minél többet. Mindenképpen kérdezz rá!

2022. máj. 11. 23:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Neki igen.

Miért kellett visszafizetned az albérlettámogatást?

Miért jegybanki amatkamattal növelten?

Egyébként egyszeresével, vagy kétszeresével?

Milyen bruttó összegről beszélsz? (Támogatás+jegybanki alapkamat - vagy annak kétszerese) - hogy jön ide a bruttó összeg?

[link]

Itt láthatod, hogymelyik nap mennyi volt a jegybanki alapkamat mértéke, kiszámolod a százalékot, majd elosztod minden napnál 365-tel, aztán azt az eredményt hozzáadod a támogatáshoz.

Ezt egy Excel-lel elég gyorsan meg tudod csinálni. De nyilván az is kérdés, hogy mennyi időről van szó, mert a sok kicsi összeadódik, és idővel simán kijöhet 20%.

De mi alapján követel vissza bármit is? Nehogy aláírj hülyeségeket, mert lehet, hogy egyszerűen átver téged, és semmit se kellene fizetned. Kérd el a papírt, ami alapján követel,, és beszélj egy ügyvéddel!

2022. máj. 11. 23:32
 3/6 A kérdező kommentje:

Ja igy a kamatos kamattal már értem köszi.

#2!

Ez egy egy éves határozott idejű albérlet támogatási szerződés volt, és tájékoztattak róla, hogy ha felmondok akkor ezt vissza kell fizetni kamatostól. Csak mellette úgy érzem átvertek. Mert ha nem vágnak át ilyen kijelentésekkel, hogy lehet túlórázni de nem kötelező, akkor biztos nem irom alá. A valóságban nincs túlóra, és ha megszünik az albérlet támogatás akkor szinte sehogy nem jönnék ki az alapbéremből. Ezért mondtam fel és fizettem vissza mindent. Jó volt a mézesmadzag és ráharaotam a csalira.

2022. máj. 12. 00:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha van erre bizonyíték, hogy azt mondták, hogy lesz túlóra, stb. szóval van arra bizonyíték, hogy megtévesztettek, akkor jogosan mondtál fel, és akkor nem biztos, hogy vissza kell fizetni. Beszélj ügyvéddel, ill, próbálj megegyezni valami kedvezőbben, (peren kívüli megegyezés) ill. hogy akkor nem kelted a rossz hírüket...
2022. máj. 12. 00:42
 5/6 A kérdező kommentje:

Munkatársaim igy is ki vannak akadva, nekem nem kell a rossz hirüket keltenem. :d

Csak a tényeket nézzük, hogy egy támogatást visszakérnek 20% kamattal mindent elmond, nem kell kommentálni semmit.

Bizonyitékom meg nincs és nem is akarok pereskedni.

2022. máj. 12. 10:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha ilyen lazán állsz hozzá, akkor oké, felőlem akár dupláját is fizetheted.
2022. máj. 12. 15:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!