Azért kimehetnek házkutatásra, mert valaki csinált a másikról egy mémet?
Csak egy másik kérdésben olvastam korábban. Valami polgármesterről csinált valaki valami "vicces" mémet, mire mentek hozzá a rendőrök házkutatásra.
Egy mémmel mégis milyen bűncselekményt lehetett elkövetni? Vagy "csak" jogsértés esetén is szokott lenni házkutatás? És mégis mi után kutatnak ilyen esetben?
"Egy mémmel mégis milyen bűncselekményt lehetett elkövetni?"
Becsületsértés, rágalmazás például.
Adathordozót, elektronikai eszköz tartalmát kutatják ilyenkor.
Ha a telefonon\szamitogépen megtalálják a keresett mémet, vagy annak a nyomát hogy ilyet küldtél, akkor az adathordozót lefoglalják addig, amíg az elektronikus adatot átviszik a rendőrségi gépre. Ha megvan a kép, visszakapod a telefonod\géped.
302. § (1) A kutatás a büntetőeljárás eredményes lefolytatása érdekében a lakás, az egyéb helyiség, a bekerített hely vagy a jármű átkutatása. A kutatás információs rendszer, illetve adathordozó átvizsgálására is kiterjedhet.
(2) Kutatást akkor lehet elrendelni, ha megalapozottan feltehető, hogy az
a) bűncselekmény elkövetőjének elfogására,
b) bűncselekmény nyomainak felderítésére,
c) bizonyítási eszköz megtalálására,
d) elkobozható, illetve vagyonelkobzás alá eső dolog megtalálására vagy
e) információs rendszer, illetve adathordozó átvizsgálására
Értem. Tehát akkor ott ezek szerint mindenképp valamilyen bűncselekmény történt, igaz? Azt hittem, max. jogsértést lehet egy mémmel csinálni.
Meg ugye egy polgármester közszereplő.
Minden bűncselekmény jogsértés.
Sőt minden szabálysértés is jogsértés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!