Ha házkutatás van és lefoglalnak elektronikus eszközöket, csak a gyanusítottól foglalhatnak le vagy a családjától is?
Mert a tényállás alapján bizonyítási eszköz lehet. Ennyi az indok.
Nem kéne másokat zaklatni kedves zaklatólány
WTF? Azért kérdeztem meg a kérdést mert nemrég egy filmrendezőnél házkutatást tartottak és még a gyereke laptopját is lefoglalták. Meg elvileg vittek el mindenkitől mindent. Lemaradtál róla gondolom.
Még csak nem is lány vagyok amúgy :D
Szerintem csak úgy valakitől nem lehet lefoglalni, akkor őt is meg kell gyanusítani előtte és új házkutatást kell tartani ha úgy vélik hogy az adott esetben a családtag bűnpártoló.
a gyerekének nincs laptopja.
apucinak van laptopja, amit a gyereke használ. ahhoz, hogy a gyereknek hivatalosan (!!!) legyen egy több százezer forint értékű akármije, ahhoz ajándékozási szerződés kellene. de az nincs. így jogilag minden apucié, így le is foglalják.
#5 oké de nem csak a laptopját vitték el, a cikkek szerint több mindent nem csak a gyerekétől.
Tegyük fel hogy albérletbe lakok, lakótársam miatt házkutatás van. Elveszik a laptopomat (mert szerintetek ez oké) ami a munkaeszközöm. Ez jogos? Illetve pl 1 hónap miatt fizetés kiesésem van emiatt (hamarabb úgysem adják vissza), esetleg elvesztem az állásom is. Ki fog kártéríteni engem ha kiderül hogy nekem semmi közöm az egészhez? A rendőrség?
a lakótársad miatt a TE laptopodat nem fogják elvinni. (kivéve, ha az a lakótársadé, csak te használod)
a házkutatási parancsban pontosan meg van határozva, hogy mit kutatnak.
ebben a konkrét esetben a rendező tulajdonában álló informatikai eszközökre és adathordozókra vonatkozhatott a házkutatás. így került bele a szórásba a gyerek laptopja, feleség telefonja (valószínűleg azt is ő vásárolta, a saját nevére szóló előfizetéssel) stb.
nálunk pl. a feleségem telefonját leszámítva minden elektronikai eszköz, telefon az én nevemen van. amit használok, az egy telefon és egy asztali számítógép, de ha beállítanának azokért a cuccokért amik az én nevemen vannak, akkor vinnének 4 számítógépet, három telefont, három tabletet, és kb. két tucat sd kártyát meg pendrive-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!