Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hol helyezkedik el a jogi...

Hol helyezkedik el a jogi hierarchiában a polgármester ígérete?

Figyelt kérdés
Éppen harcunk van az önkormányzattal, mert egy erdőrészt ki akarnak vágni. A polgármester szóban megígérte, hogy írásos ígéretet tesz, hogy egy 5 méteres sávot meghagynak. Van ennek bármilyen hatása? (már ha hajlandó lesz leírni)

2022. máj. 11. 08:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag a mesemondó juhász és a csipkerózsika között.

Szóban semmi sem hivatalos, nem mérvadó, nem hiteles.

Sőt.. írásban sem mindig.

2022. máj. 11. 09:15
 2/6 A kérdező kommentje:
A kérdés az írott verzióra vonatkozik. Szerintem az sem ér annyit sem, mint a papír, amire írták, de reméltem, hogy tévedek.
2022. máj. 12. 10:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Jogilag az ég világon semmi jelentősége nincsen egy szóbeli ígéretnek, akárkitől származik is az.

Ráadásul az ilyen döntéseket eleve nem a polgármester hozza meg, így még lehetetlent is ígért. (Vagy legalábbis olyasmit, ami nem rajta múlik.)

2022. máj. 12. 17:48
 4/6 A kérdező kommentje:
Ok, akkor nem én vagyok a kretén, hanem a szomszédaim. Ebben az esetben kár...
2022. máj. 12. 18:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérdező, semmiképpen nem te vagy a kretén, hanem az, aki egy erdőrészt ki akar vágatni. Főleg ha most, mikor már fészkelőidő van.

A többiek jól írták, a szó elszáll.

De szerintem azért ha egy polgármester valamit írásban megígér, akkor nagyon jó lenne, ha azt az ígéretét tűzön-vízen keresztülvinné, főleg mivel egy élőhelyről van szó. De sajnos lassan odajutunk, hogy az ilyesmi már a magyar népmesék kategóriába tartozik. Tisztelet a kivételnek.

2022. máj. 17. 21:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Megjött az írott ígéret. Sokatmondó. Az hogy tartalmazza, hogy megmarad az erdősáv. Azonban, ahol már csak erdősáv van, ott parkoló lesz.
2022. jún. 25. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!