Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csinálhatok változtatásokat...

Csinálhatok változtatásokat ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Nagymamám elhunyt nemrég. Sajnos gyűjtögető volt, hasonló állapotok uralkodnak a családi ház belsejében és az udvaron, mint a Spektrum csatornán futó, Gyűjtögetők című műsorban.

Sosem engedett semmit kidobni, a felajánlott segítséget sem fogadta el.

Nagynénémet hasonlóképp nevelte. Nála is jócskán gyűlik a ramaty.

Nagymamám után én örökös vagyok.

Az udvaron patkányok futkároznak, rontja az utcaképet az egész. Dupla telek van, melyből a kert rész egy utcasarkon van. Kert, hát inkább dzsungel.

Nagynéném semmit sem akar kidobni/kivágni. Mondván, jajj ez volt a mama kedvenc fája, ez a kedvenc lyukas vödre és hasonlók. Ebben az esetben, ha én odamegyek az ingatlanhoz és elkezdem kitakarítani az udvart és a kertet, tehet bármit is a nagynéném? Nincs rossz kapcsolatunk, de nem bízom benne. A szomszéd tetőjére rálógott egy fenyőfaág. A szomszéd többször szólt a nagynénémnek, nem tett semmit. A minap a szomszéd levàgta a fenyőfa felét, erre nagynéném ügyvéddel és perrel fenyegetőzik. Holott a szomszédnak volt igaza. Mit tehetek és mit nem?

2022. máj. 6. 01:24
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
85%
Ha te vagy az örökös, azt csinálsz ott, amit akarsz. Majd téged is fel akar jelenteni, mert kidobt@l egy lyukas vödröt?😂 Hívjál egy konténert aztán mehet. Jó munkát!
2022. máj. 6. 02:47
 2/22 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem jogásszal beszéld át ezt.

Csak úgy "hirtelen" ne menj neki a dolognak, a hasonló mentalitású emberektől nem lehet tudni mi telik ki (perelés, különféle lépések stb).

Nagynénédnek egyébként milyen része van az örökségben?

2022. máj. 6. 02:48
 3/22 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként is lehet, hogy nem ártana valamilyen védőruházat, ki tudja "mi van ott" a sok-sok év alatt mik gyűltek össze.
2022. máj. 6. 02:49
 4/22 A kérdező kommentje:

Fele-fele arányban örököljük a házat. Nekem konkrétan lesűl a pofámról a bőr, hogy hogyan néz ki ott minden.

Természetesen ott beöltözve lehet majd csak takarítani, de még bemenni is.

#2 kérdésem arra irányult volna, hogy ezért beperelhet e. Bár nem tudom mi lenne az indíték?! Szemétlopás?!? :D

2022. máj. 6. 03:36
 5/22 anonim ***** válasza:
49%
Miért perelhetne be ezért?
2022. máj. 6. 03:59
 6/22 anonim ***** válasza:
81%
Mond meg neki, hogy fizesse ki a részed és akkor olyan kupi lesz ott amilyet nem szégyel.
2022. máj. 6. 04:49
 7/22 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező: lehet hogy tényleg az lenne a legjobb, ha ki tudna fizetni, mert ellenkező esetben menne a cirkusz, hogy "ne dobd ki a nagyi kedvenc műanyag zacsiját/repedt lábasát/kitudja még mit"...
2022. máj. 6. 05:31
 8/22 anonim ***** válasza:
84%
Ha egy db ház van és övé a fele és osztatlan közös tulajdon, akkor inkább beszélj egy ügyvéddel, mielőtt belekezdesz, egyébként neked van igazad. Esetleg még fordulhatsz az önkormányzathoz is, hogy adjanak ki egy határozatot a takarításra közegészségügyi okokból. Nagynénédnek meg kezelésre van szüksége, a Kényszeres gyűjtögetés mentális betegség, esetleg korlátozottan cselekvőképtelenné kell nyilvánítani, és akkor több lehetőséged lesz rendet tenni.
2022. máj. 6. 06:11
 9/22 anonim ***** válasza:
0%
De te hogy örököltél, nagymamád végrendelkezett és örökösnek nevezett meg? Mert ha csak "megbeszéltétek", az nem számít.
2022. máj. 6. 07:00
 10/22 anonim ***** válasza:
82%

Volt ilyen családtag (nagymamám testvére), rá egyszer ráhívták a szomszédok a mindent is, hogy veszélyes, társasházban volt. A tűzoltók felfeszítették az ajtaját, kirángatták onnan, nem törődtek vele, hogy a folyosóra borul minden. Elvitették a mentőkkel, a családot meg felszólították a takarításra határidővel és kilátásba helyezett büntivel kombinálva.

Inkább ne várd meg ezt.

2022. máj. 6. 07:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!