Csinálhatok változtatásokat ebben az esetben?
Sziasztok,
Nagymamám elhunyt nemrég. Sajnos gyűjtögető volt, hasonló állapotok uralkodnak a családi ház belsejében és az udvaron, mint a Spektrum csatornán futó, Gyűjtögetők című műsorban.
Sosem engedett semmit kidobni, a felajánlott segítséget sem fogadta el.
Nagynénémet hasonlóképp nevelte. Nála is jócskán gyűlik a ramaty.
Nagymamám után én örökös vagyok.
Az udvaron patkányok futkároznak, rontja az utcaképet az egész. Dupla telek van, melyből a kert rész egy utcasarkon van. Kert, hát inkább dzsungel.
Nagynéném semmit sem akar kidobni/kivágni. Mondván, jajj ez volt a mama kedvenc fája, ez a kedvenc lyukas vödre és hasonlók. Ebben az esetben, ha én odamegyek az ingatlanhoz és elkezdem kitakarítani az udvart és a kertet, tehet bármit is a nagynéném? Nincs rossz kapcsolatunk, de nem bízom benne. A szomszéd tetőjére rálógott egy fenyőfaág. A szomszéd többször szólt a nagynénémnek, nem tett semmit. A minap a szomszéd levàgta a fenyőfa felét, erre nagynéném ügyvéddel és perrel fenyegetőzik. Holott a szomszédnak volt igaza. Mit tehetek és mit nem?
Szerintem jogásszal beszéld át ezt.
Csak úgy "hirtelen" ne menj neki a dolognak, a hasonló mentalitású emberektől nem lehet tudni mi telik ki (perelés, különféle lépések stb).
Nagynénédnek egyébként milyen része van az örökségben?
Fele-fele arányban örököljük a házat. Nekem konkrétan lesűl a pofámról a bőr, hogy hogyan néz ki ott minden.
Természetesen ott beöltözve lehet majd csak takarítani, de még bemenni is.
#2 kérdésem arra irányult volna, hogy ezért beperelhet e. Bár nem tudom mi lenne az indíték?! Szemétlopás?!? :D
Volt ilyen családtag (nagymamám testvére), rá egyszer ráhívták a szomszédok a mindent is, hogy veszélyes, társasházban volt. A tűzoltók felfeszítették az ajtaját, kirángatták onnan, nem törődtek vele, hogy a folyosóra borul minden. Elvitették a mentőkkel, a családot meg felszólították a takarításra határidővel és kilátásba helyezett büntivel kombinálva.
Inkább ne várd meg ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!