Mikortól lehet látni egy munkahelyi bejelentést az ügyfélkapun?
Figyelt kérdés
Röviden össze-foglalva 2 hete dolgozom egy cégnél, elvileg egész jó bérért, ez életem elsö munkahelye, de ma néztem az ügyfélkapuban, hogy még nem látszik a bejelntés. Esetleg lehet, hogy csak a hónap végén, vagy majd késöbb látszik a rendszerben. Van munkaügyi szerzödés meg minden, a cégnél állítják, hogy bevagyok jelentve, de engem valahogy nyugtalanít, hogy még 2 hét után sem látszik a rendszerben. Lehet, hogy ez normál vagy kénem hogy látszódjon?#bejeltes
2022. máj. 2. 16:44
1/1 anonim válasza:
Amikor megtörtént az első bérfizetésed, abból a járulékok mennek az államkincstárba és ahova még kell. Utána indul meg az egész ami akár heteket is jelenthet.
Amikor új állásom lett 3 hónapig (szeptember közepétől decemberig) úgy szerepeltem a nyilvántartásban, mint akinek nincs biztosítotti jogviszonya, vagyis mintha nem lettem volna bejelentve, pedig szerződéssel dolgoztam közintézményben közalkalmazottként. Ez 7 éve volt, azóta javult még a rendszer.
Most a napokban még nézegesd párszor és ha a fizetésed megjelenését követően 1 héttel sem látsz semmit az ügyfélkapun, akkor menj be akár a cégedhez és kérdezz rá, vagy az adóhatósághoz és ott meg fogják neked nézni, ők látják bizonyosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!